Skal lukke adgang til kopiudbyder

16x9

Sonofon dømt af Østre Landsret til at lukke for sine kunders adgang til hjemmesiden Pirate Bay

Millioner af mennesker henter hver dag ulovlige kopier af film, bøger og mu­sik på hjemmesiden Pirate Bay uden at betale rettighedshaverne for kopierne.

Derfor anlagde Gyldendal, Politikens Hus, Foreningen af Danske Videogramdistributører og IFPI tilbage i 2007 sag an mod Sonofon. Som rettighedshavere krævede de, at Sonofon lukkede for deres kunders adgang til Pirate Bay. Og i dag fik de medhold i Østre Landsret, og det er derfor slut for Sonofons kunder at hente ulovlige kopier af musik, film og andre værker via nettet.

Med dagens dom håber rettighedshaverne, at de øvrige danske internetudbydere følger trop og lukker for deres adgang til Pirate Bay, siger advokaten for rettighedshaverne Peter Schønning. Han er tilfreds med dommens udfald.

"Landsrettens dom er et vigtigt skridt for håndhævelse af ophavsrettigheder på nettet, som skader kunstnernes muligheder for at leve af deres produkter. At inddrage internetudbyderne er den eneste effektive måde at standes ulovlighederne på," siger han.