Røde Kors: Protest ude på vildspor

16x9

Danske Røde Kors afviser kritik fra demonstranter ved Sandholm Lejren

Aktivisterne ved sandholmlejren befinder sig det forkerte sted, hvis de ønsker at rykke ved forholdene på asylcentrene. Det mener generalsekre­tær i Dansk Røde Kors Anders Ladekarl. Demonstranterne mener, at Røde Kors understøtter den danske asylpolitik.

"Jeg synes, det er trist, at de har valgt at gå til Sandholm Lejren. Der er mange mennesker, der er rystede, og som har besluttet at forlade området, fordi de er bange for demonstrationen. Hvis de ville gøre en forskel på asylpolitikken, burde de være gået til Christiansborg," siger han.

Generalsekretæren afviser, at Dansk Røde Kors blåstempler asylpolitikken.

"Det er simpelthen noget sludder. Vi prøver at hjælpe folk i nød. Og det gør vi faktiske rigtigt godt. To uafhængige EU-rapporter har på det seneste sagt, at når asylsøgere i Danmark har det bedst i Europa, så er det Dansk Røde Kors' skyld. Vi skammer os ikke over den indsats, vi gør over for asylsøgerne," siger han

Han understreger dog, at Røde Kors ikke nødvendigvis er enige med regeringens politik.

"Det er ikke fordi, vi er uenige med nogle af de krav, som der bliver stillet af dem, der demonstrere i dag. Vi synes ikke, at folk skal opholde sig mere end et år i centrene. Vi er gerne fri for at der bliver udsendt asylsøgere til områder, hvor der er krig. Og det har vi gentagende gange sagt til regeringen og til offentligheden. Så Dansk Røde Kors er ikke en lammehale, som ikke har nogen holdning til asylpolitikken, og det ved demonstranterne udmærket godt. Jeg forstår slet ikke, hvorfor de ikke er gået til Christiansborg," slutter han over for TV 2 NEWS.