Seks dømt i t-shirt terrorsag

16x9

Seks tiltalte fra Fighters+Lovers er i Østre Landsret dømt for at støtte terrorisme. Én blev frikendt. To blev idømt seks måneders fængsel, to andre fik fire måneder, og de to sidste 60 dages fængsel. Straffene blev for de fire sidstnævnte gjort betingede med et års prøvetid.

Københavns Byret frifandt i december 2007 alle syv i sagen om t-shirts, der skulle sÌlges til fordel for oprørs­be-vÌgelser. Anklageren mente, at salget var en støtte til terrorbevÌgelser og dermed en overtrÌdelse af terrorloven og ankede dommen.

FrihedsbevĂŚgelser - ikke terror
Nu har landsretten omstødt byrettens afgørelse.

De syv tiltalte fra tøjfirmaet Fighters+Lovers har ikke nÌgtet, at de solgte t-shirts til fordel for colombianske FARC og palÌstinensiske PFLP, men har fastholdt, at de to organisationer, der begge optrÌder pü EU's terrorliste, er frihedsbevÌgelser.

Københavns Byret fandt det ikke tilstrÌkkeligt bevist, at de to organisationer havde udført disse handlinger med det formül at begü ter­rorisme.

Statsadvokaten begrundede sin anke med, at de spørgsmül, som sagen rejser, er af principiel interesse.

Vil fortsÌtte støtten
"Vi fortsÌtter ufortrødent. Nelson Mandela var 90 ür gammel, da han blev fjernet fra USA's terrorliste. FARC og PFLP mü vente et par ür med at blive fjernet fra EUs," siger Michael Schølardt, direktør for Fighters­+Lov­ers, der ogsü blev dømt.

"Vi har god tid, og Lovers har i Fighters+hvert fald flere projekter i støbeskeen."

Vil gü til Højesteret
De tiltaltes advokat, Thorkild Høyer, sagde efter dommen, at han vil prøve at fü sagen forelagt for Højesteret, efter at byretten og landsretten er kommet til den stik modsatte kon­klu­sion. Siger procesbevillings­nÌvnet nej til det, er nÌste skridt Menneske­re­ttighedsdomstolen i Strasbourg.