Kjer Hansen kritiserer Greenpeace

16x9

Fødevare-mini-steren kri-tiserer Green-peace for kampe-sten i Vade-havet

Her til formiddag genoptog Greenpeace i Tyskland aktionen i den tyske del af Vadehavet ud for øen Sild. Målet er at dumpe 1000 tonstunge granitblokke i vandet for at beskytte naturen på havbunden mod fiskeres trawl. Aktionen kritiseres af fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), fordi hun mener, at havbunden bliver ødelagt.

"De store granitblokke, som de dumper i Vadehavet, hører ingen steder hjemme. Derfor er jeg forarget over, at de griber til sådan nogle midler frem for at gå ind i debatten," siger hun til Ritzau.

Eva Kjer Hansen slår fast, at myndighederne skal gribe ind i sagen, hvis Greenpeace begynder at dumpe sten i dansk farvand.

Frygter for fiskere
Også fiskerne er fortørnede over aktionen.

Tyske fiskeriorganisationer har meldt Greenpeace til politiet, mens Esbjerg Fiskeriforening har bedt sine fiskere holde sig fra revet både på grund af naturområdet, og fordi granitblokkene kan koster fiskere liv, hvis en mindre kutters trawl rammer en af stenene.

Natura2000-områder skal beskyttes
Greenpeace i Danmark ønsker ligesom tyskerne, at der bliver sat fokus på de danske beskyttelsesområder - de såkaldte Natura2000-områder.

"Danmark har en forpligtelse til, at de marine Natura2000-områder ikke bliver forringet. Denne forpligtelse har Danmark ikke levet op til. Det kan simpelthen ikke være rigtigt," siger Hanne Lyng Winter fra Greenpeace.

Hvorvidt en aktion ligesom tyskernes er planlagt, kan hun hverken af- eller bekræfte, men siger dog, at der ikke er noget på bedding inden for nærmeste fremtid.