Lene Espersen modtager Ting-Prisen

16x9

Justitsminister og folketingsmedlem Lene Espersen (K) fik i dag den nystiftede Ting-Prisen 2004 for særlig evne til at øge respekten for det danske folkestyre, så Christiansborg kommer tættere på vælgerne.

Blandt begrundelserne for at vælge Lene Espersen blev Megafons årlige karakter-givning af ministrene på TV 2 fremhævet. Lene Espersen har længe ligget i toppen blandt dem vælgerne er mest tilfredse med. I august i år tog hun endda førstepladsen.

Den nordjyske landspolitiker har i følge priskomitéen evnen til både med et smil at gøre politik til noget folkeligt og - når dét er påkrævet - med en mere alvorlig attitude at formidle den alvor, der ofte er vilkåret for en justitsminister.

Lene Espersen har en jordbunden facon, der formidler svær forklarlig, sommetider højttravende retspolitik til befolkningen.

Årets prismodtager har insisteret på at blive ved med at være sig selv trods kritik af hendes påklædning og stil. Hun har vovet at stille krav om, at ministerium og ministerjob skal tilpasse sig, så hun kan klare det som mor til to små børn.

Trods bopæl i Københavnsområdet sørger hun for at besøge sin vælgerforening og virksomheder i Nordjylland en til to gange hver måned. Endelig viser hun hyppigt rundt på Christiansborg - især nordjyske skoleelever.

Komitéen bag Ting-Prisen består af politisk journalist Christine Cordsen, Politiken, politisk redaktør Henrik Hoffmann-Hansen, Kristeligt Dagblad, lektor ved RUC, cand. comm. Rasmus Jønsson, redaktør for politik.tv2.dk Rasmus Nielsen, Altinget.dk og professor Søren Risbjerg Thomsen, Aarhus Universitet.

Med Ting-Prisen følger en bronzeskulptur af Pontus Kjerrman (født 1954).