Klaus Riskærs straf nedsat

Klaus Risk√¶r Pedersens straf er af √ėstre Landsret blevet nedsat til ubetinget f√¶ngsel i seks √•r for blandt andet skyldnersvig.

Byrettens dom l√łd p√• syv √•r.

Det var en enig domsmandsret, der kom frem til afg√łrelsen, understregede retsformanden under domsafsigelsen. P√• trods af neds√¶ttelsen af straffen sagde retsformanden:

"I det væsentlige har landsretten fundet Klaus Riskær Pedersen skyldig som i byretten."

Klaus Riskær Pedersens medskyldige, Flemming Edsberg, fik også nedsat sin straf med et år fra tre til to års fængsel.

Grunden til strafneds√¶ttelsen er, at √ėstre Landsret har vurderet, at det bel√łb, som Klaus Risk√¶r Pedersen og Flemming Edsberg fors√łgte at svindle for, er mindre end de 200 millioner kroner, som byretten lagde til grund for sin dom. Men ellers er landsrettens vurdering den samme som byrettens.

Ville have Riskær direkte bag tremmer
Efter domsafsigelsen anmodede anklageren om, at både Klaus Riskær Pedersen og Flemming Edsberg bliver varetægtsfængslet med det samme.

Grunden til kravet om varet√¶gts¬≠f√¶ngsling var, at Klaus Risk√¶r Pedersen stadig var pr√łvel√łsladt fra en tidligere straf, da han begik den kriminelle handling, som han nu er d√łmt for. En anden grund er, at Klaus Risk√¶r Pedersen har folkeregis¬≠teradresse i Spanien, s√• anklageren argumenterede for, at der var en fare for, at han ville tage udenlands.

Domsm√¶ndene afviste dog at sende de to d√łmte i varet√¶gt. De er derfor blevet l√łsladt, ind til de skal afsone deres dom

De to er d√łmt for skyldnersvig af s√¶rlig grov beskaffenhed. Klaus Risk√¶r Pedersen har snydt Fonden af 1. december 1997 for et millionbel√łb.

Omkostningerne for ankesagen i √ėstre Landsret skal betales af statskassen.