Hornbech: Vi skal tie om tørklæder

Politikerne skal ikke bestemme, om mus­limske dommere skal gå med tørklæde. Det er op til dommerne selv, skriver integrationsminister Birthe Rønn Horn­bech (V) i en kronik i Politiken i mor­gen. "Hvis det danske Folketing lige­som i diktaturer begynder at lovgive for den enkeltes sindelag (...) må den kristne gøre oprør," skriver hun bl.a.

Venstres politiske ordfører Inger Støj­berg kalder det "temmelig usædvanligt" at en minister skriver en sådan kronik, mens regeringen har nedsat et udvalg, der skal se på, hvordan vores nabolande har tacklet situationen.

"Jeg har det sådan, at en dommer skal fremtræde neutralt," siger Inger Støjberg til TV 2 NYHEDERNE.

Ingen turban eller Venstre-emblemer
"Når man kommer for sin dommer, skal man være fuldstændig sikker på, at det er lovens bogstav, der gælder, så at de hverken kan sidde med turban eller kors eller tørklæde - eller for den sags skyld et Venstre-emblem eller en t-shirt, hvor der står 'Jeg stemmer på Enhedslisten'.

Dermed udtrykker hun sig på linje med statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), som ved sit sit ugentlige pressemøde i dag sagde, at "det er meget vigtigt for retssikkerhed og retsbevidsthed her i samfundet, at de mennesker, der møder en dommer, har tillid til, at en dommer ikke blot er, men også fremtræder neutralt".

Dansk Folkeparti kaldes fanatiske antimuslimer
I kronikken kommenterer Birthe Rønn Hornbech også Dansk Folkepartis annoncekampagne, hvor kvinder optræder som burkaklædte dommere og beskriver DF som "fanatiske antimuslimer".

Birthe Rønn Hornbech har ikke forelagt kronikken i Venstres folketingsgruppe inden offentliggørelsen, oplyser partiets politiske ordfører Inger Støjberg, der selv fik lejlighed til at se et fortryk af kronikken i eftermiddag.