Politiske husrabatter var ulovlige

Det var ikke lovligt, da Grønlands Hjemmestyre solgte huse i Nuuk til top­chefer for langt under halvdelen af værdien. Det konkluderer Nanu Advoka­terne i en uvildig undersøgelse af de omstridte handler med chefboliger.

Advokaterne understreger, at det ikke er muligt at omdanne chefboliger til ejerboliger via den såkaldte ejer-til-lejer-ordning, og af afhændelse af offentligt ejede aktiviteter til pri­vate skal ske til markedsværdien. Hjem­mestyrets adm. direktør, Kaj Kleist, har tidl. afvist, at der er foregået noget ulovligt i denne forbindelse.

Cheferne fik millionrabat
De seks topchefer, fire nuværende og tidligere direktører i Hjemmestyret samt to tidligere landsstyremedlemmer, har samlet givet 4,6 millioner kroner for de seks huse. Husenes markedsværdi er 10,3 millioner kroner. Det skriver Politiken.

Undersøgelsen af hushandlerne var bestilt af Hjemmestyret, efter at avisen Sermitsiaq i en artikelserie havde beskrevet topchefernes favorable handler.

Landstyremedlemmet for Infrastruktur og Boliganliggender, Kim Kielsen, skal pĂĄ onsdag stĂĄ skoleret for Landstingets revisionsudvalg i sagen.

Sagen om de ulovlige hushandler har fået oppositionspartiet Demokraterne til at kræve, at Hjemmestyret træder tilbage.