S-ledelse splittet over Kofod

Den socialdemokratiske ledelse var uenig om, hvad konsekvenserne skulle være for den 34-årige udenrigsordfører Jeppe Kofod efter hans affære med en 15-årig DSU'er til et påsketræf. Det skriver Jyllands-Posten.

Ifølge avisen skabte episoden røre allerede dagen efter festen, som Kofod havde forladt sammen med pigen, og DSU-formand Jacob Bjerre-gaard gik til ledelsen, hvor der skulle have været flere medlemmer, der mente, at det ville være nok at tildele ham en næse, og lade de videre konsekvenser være op til ham og hans kreds.

Formænd gik imod Kofod
Det skulle særligt være gruppeformand Carsten Hansen og partiformand Helle Thorning-Schmidt, der fastholdt, at Kofod skulle væk fra sine poster og allerhelst tvinges til orlov fra Folketinget.

I går skulle Kofod så være blevet præsenteret for en pressemeddelelse skrevet i hans navn, hvor han med øjeblikkelig virkning trak sig fra alle udvalgsposter og fra posten som udenrigsordfører, og at han nu ville holde en tænkepause fra Folketinget.

Tavshed fra Kofod
Jeppe Kofod har foreløbigt ikke ønsket at udtale sig til pressen. Hans kredsformand, Annette Stæhr, der har været i kontakt med Kofod fortæller til Jyllands-Posten.

"Det er meget kedeligt, at han har trukket sig fra sine poster, og jeg kan sige, at det er min klare fornemmelse, at det ikke er sket med Jeppes gode vilje. Han er blevet tvunget til det af ledelsen."