Skatterabat til 64-årige på vej

Løkke regner med forlig torsdag sammen med R, DF og NA

Skatterabat for 64-årige og indgreb i dagpenge er blandt de punkter, der skiller i forhandlingerne om jobplan. Men der er forventninger om aftale i dag.

Begrænsede muligheder for at modtage supplerende dagpenge samt en skatterabat på 100.000 kroner for 64-årige er nogle af stridspunkterne i de igangværende forhandlinger om en jobplan.

Planen skal øge udbuddet af arbejdskraft i Danmark.

Dansk Folkeparti, De Radikale samt Ny Alliance forhandler stadig med regeringen, men parterne gik hjem over midnat natten til torsdag. Alligevel er der forventninger om en aftale senere i dag.

"Knasterne er stadig dagpenge og skattenedslag til 64-årige. Nu skal vi se, hvad det næste udkast siger, men jeg tror på en aftale torsdag, for der har været bevægelse," siger Bent Bøgsted, arbejdsmarkedsordfører for Dansk Folkeparti.

De Radikale ser også dagpenge og skatterabatten som nogle af de tilbageværende problemer.

"Vi ønsker et loft over, hvor mange der kan modtage en skatterabat. Vores udgangspunkt er et loft på 500.000 kroner, men det er vi ikke færdig med at forhandle," siger næstformand i folketingsgruppen Morten Østergaard.

Ansvar til arbejdsgivere
Han ønsker også, at arbejdsgiverne påtager sig et ansvar i forhold til at begrænse supplerende dagpenge.

"Vi har ønsker om, at ordningen bliver indført på en mere afbalanceret måde samtidig med, at der også bliver gjort noget over for arbejdsgiverne. De skal levere fuldtidsstillinger i stedet for at oprette deltidsstillinger," siger Morten Østergaard.

Dagpengene var årsagen til, at Socialdemokraterne forlod forhandlingerne i sidste uge. Partiet ville ikke være med til at spare 700 millioner kroner på dagpenge, da besparelsen ifølge socialdemokraterne skulle finansiere regeringens skattelettelser.

De Radikale vil derimod strække sig langt for at komme med i aftale.

"At skaffe mere arbejdskraft er for os den helt centrale opgave i samfundet. Det er en forudsætning for, at vi kan kalde os økonomisk ansvarlig, at vi kan løfte den opgave. Derfor har det høj prioritet for os, at vi er med til at sørge for, at jobplanen er så effektiv som mulig. Vi ville selv have grebet tingene anderledes an og laver større reformer. Men når vi ikke kan det, må vi arbejde for, at de ting, der kommer, bliver så effektive som muligt," siger Morten Østergaard.