Grundlæggeren af PFLP død

George Habash, grundlægger af PFLP, Folkefronten til Palæstinas befrielse, døde i går i Jordans hovedstad, Amman, oplyser jordanske og palæstinensiske embedsfolk. Han blev 82 år.

PFLP blev etableret i 1967 som en marxistisk-leninistisk underafdeling af Den Palæstinensiske Befrielses­organisation PLO.

Den palæstinensiske præsident, Mahmud Abbas, kalder Habash en "historisk leder" og har dekreteret, at der skal flages på halvt i tre dage i de palæstinensiske områder.

"Denne historiske leders død er et stort tab for den palæstinensiske sag og for det palæstinensiske folk, som han kæmpede for i 60 år,2 hedder det i en erklæring fra Abbas.

Habash blev født i 1925 i den dengang palæstinensiske by Lydda - i dag Lod i Israel - som søn af en græskortodoks købmand. I forbindelse med den arabisk-israelske krig i 1948 blev hans familie fordrevet.

Habash studerede til læge ved Det amerikanske Universitet i Beirut.

I 1967 grundlagde han PFLP, tre ĂĄr efter dannelsen af PLO.

Den palæstinensiske ambassadør i Amman, Atallah Khairy, siger, at Habash blev hospitalsindlagt for halvanden uge siden med hjerteproblemer. Han døde lørdag aften.