Regler skal stoppe Lamborghini-snyd

VIDEO: Kommune vil have regler, der kan stoppe økonomisk snyd. Det skal være slut med store lønninger til familie og ekstravagante køretøjer

Se Operations Xs afløringer i videoen nederst i artiklen.

Københavns Kommune har politianmeldt firmaet Handihelp for snyd, da det er kommet frem, at direktøren har ansat sin mor og bror som handicaphjælpere til en månedsløn på 75.000 kroner, ligesom broderen kører rundt i en Lamborghini. Det afslører Operation X.

Politiet skal nu undersøge om det er kommunale kroner, der er gået til de store lønninger og det ekstravagante køretøj.

Direktøren Jens Elmlund for socialforvaltningen i Københavns Kommune, der står bag politianmeldelsen af firmaet, ved ikke hvor lang tid, der er sket snyd for kommunale kroner.

"Det er sådan at der her firma har indgået nogle aftaler med nogle borgere. Det er de borgere vi giver nogle penge så de kan vælge det firma som de har lyst til skal løse deres problem. Og så udbetaler vi så pengene til borgerne, der så kan finansiere Handihelp," forklarer han til TV 2 News.

Og det er en metode, der gør det svært at gennemskue pengestrømmen, siger han.

Artiklen fortsætter under videoen

"Det er en dybt problematisk konstruktion, og de afsløringer TV 2 har været med til at lave, viser at vi brug for et stærkere regelsæt og nogle bedre kontrolmekanismer," siger han.