Nyhedsoverblik

Her giver vi dig dagens nyheder i kort form. Vi opdaterer hele tiden, hele dagen. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Danske beredskaber melder om ekstraordinært mange naturbrande

Efter 18 dage uden en drĂĄbe regn, er Danmark knastør. Det har gjort skove, græsplæner og grøftekanter brandbare, og gennem de seneste dage har de danske beredskaber kørt ud til cirka dobbelt sĂĄ mange naturbrande som i en normal juni. Det fortæller sekretariatschef i Danske Beredskaber, Bjarne Nigaard, til TV 2.

21 personer omkommet i voldsom regn i Pakistan

Mindst 21 mennesker har mistet livet under et voldsomt regn- og tordenvejr i det nordvestlige Pakistan, oplyser landets myndigheder ifølge NRK. Yderligere 80 personer er kommet til skade. 

Trump taler på vælgermøde: - De er ikke ude efter mig - de er ude efter jer

Donald Trump holder sin første tale, efter han er blevet tiltalt for ulovlig opbevaring af hemmelige dokumenter. PĂĄ et vælgermøde i Georgia siger han, at "de er ikke ude efter mig - de er ude efter jer, og jeg stĂĄr bare i vejen". Samtidig siger han, at USA er pĂĄ vej mod Helvede, og at han selv skal tilbage i præsidentembedet for at genrejse Amerika - "make America great again".

Nordsjællands Politi efterlyser 58-årig i nedtrykt sindstilstand

En 58-ĂĄrig kvinde efterlyses med billede af Nordsjællands Politi. Kvinden har forladt sit hjem i Lyngby i nedtrykt sindstilstand, oplyser politiet i et tweet. Kvinden beskrives som 180 centimeter høj, kraftig af bygning, lys i huden med langt lyst hĂĄr. Vidner kan kontakte politiet pĂĄ telefonnummer 114. 

Politiet undersøger mistænkeligt dødsfald i haveforening

Ved middagstid fredag blev en mand fundet død i Haveforeningen SandagergĂĄrd i Vejle. Det oplyser Sydøstjyllands Politi til B.T. Politiet kalder dødsfaldet for mistænkeligt og efterforskere arbejder nu pĂĄ at opklare sagen, fortæller vagtchef ved Sydøstjyllands Politi Søren Lisberg til B.T. 

"Unabomberen" er død

Theodore John Kaczynski, ogsĂĄ kendt som "Unabomberen", er fundet død i sin fængselscelle i USA, skriver det amerikanske nyhedsbureau AP. Han blev dømt skyldig i at have sendt brevbomber til flere universiteter og flyselskaber fra slutningen af 1970-erne frem til begyndelsen af 1990-erne. DødsĂĄrsagen er endnu ikke fastslĂĄet, lyder det.

Fire ramt af skud pĂĄ station i Sverige

Fire personer er blevet fundet ramt af skud ved en undergrundsstation i det sydlige Stockholm. Politiet har lukket undergrundsstationen Farsta af for at forhindre den eller de, som står bag forbrydelsen, i at slippe væk, rapporterer avisen Expressen.

Soldater besvimede på stribe under royal militærparade

Iført bjørneskindshuer, røde uldjakker og sorte uldbukser har soldater lørdag marcheret afsted i det centrale London i Storbritannien, hvor heste og soldater har udført militærøvelser til militærmusik forud for "Kongens Fødselsdags Parade" om en uge. Men temperaturen har været pĂĄ omkring 30 grader, og mindst tre soldater besvimede undervejs, skriver Sky News.

Brand i køretøj skaber kø mellem Roskilde og Holbæk

Der er brand i et køretøj pĂĄ Rute 21 Holbæk Motorvejen i retning fra Roskilde mod Holbæk, oplyser Vejdirektoratet. Uheldet har fundet sted mellem Kornerup og afkørsel 15 Gevninge, og trafikanter skal forvente forlænget rejsetid med op til 30 minutter.

Ti bryllupsgæster såret efter påkørsel ved rådhus i Frankrig

Lørdag eftermiddag er ti personer er sĂĄret og heraf to kritisk, efter de blev ramt af en bil, netop da de forlod vielsen pĂĄ et rĂĄdhus i ClĂ©ry-Saint-AndrĂ© i Frankrig. En fører mistede kontrol over sin bil og ramte gæsterne, der stod samlet foran rĂĄdhuset, skriver den franske avis Le Figaro

Cigaretskod smidt ud af vinduet antændte brand

En cigaretskod var skyld i en brand lørdag middag i Nykøbing Falster. Det oplyser Brian Midjord Petersen, som er indsatsleder ved Lolland-Falster Brandvæsen, ifølge Folketidende. Branden opstod, efter at en bilist smed et cigaretskod ud af vinduet. Skoddet antændte flammer i et stykke græs og pollen, skriver Ritzau. 

Storebæltsbroen lukket for al biltrafik - stort fødselsdagsløb på broen

Der løbes i dag halvmaratonb over Storebæltsbroen for at fejre broens 25 ĂĄrs fødselsdag. Derfor er broen lige nu lukket for al trafik, mens der omlægges til dobbeltrettet trafik med en maksimal hastighed pĂĄ 80 kilometer i timen pĂĄ den ene side af broen. Klokken 20.30 ventes broen igen lukket for at omlægge til normal kørsel, skriver Sund & Bælt

Henrik Dahl er Liberal Alliances spidskandidat til europaparlamentsvalget i juni 2024

Henrik Dahl er lørdag eftermiddag blevet officielt valgt som Liberal Alliances spidskandidat til europaparlamentsvalget i juni 2024. Det mangeårige folketingsmedlem blev valgt uden modkandidater i forbindelse med et hovedbestyrelsesmøde. Det oplyser partiet til Ritzau.

Endnu et konservativt parlamentsmedlem trækker sig

Fredag meddelte den tidligere britiske premierminister, Boris Johnson, at han trak sig som parlamentsmedlem med øjeblikkelig virkning. Den konservative Nadine Dorries trak sig ligeledes fredag, og lørdag fortæller tidligere minister Nigel Adams, at han ogsĂĄ træder tilbage som parlamentsmedlem med 'øjeblikkelig virkning', skriver Sky News.

Vingegaard styrer mod triumf efter magtdemonstration

Med præcis tre uger til første etape i ĂĄrets Tour de France er Jonas Vingegaard i blændede form. Det beviste han lørdag med en sejr efter et afsluttende soloridt pĂĄ den bjergrige 7. etape af CritĂ©rium du DauphinĂ©, der var løbets næstsidste, skriver Ritzau. 

Politi beder Paludan blive væk fra Folkemødet

Bornholms Politi beder Rasmus Paludan om at blive væk fra Folkemødet, der finder sted pĂĄ Bornholm i næste uge. Politiet vurderer, at de "ikke kan iværksætte de fornødne sikkerhedforanstaltninger". Det viser en partshøringsskrivelse sendt til Rasmus Paludan, som han selv har delt pĂĄ Facebook

Paven kommer sig godt efter operation

Pave Frans har ikke hjerteproblemer, men lægerne beholder ham pĂĄ hospitalet i mindst en uge mere. Det oplyser Vatikanets pressekontor, skriver Reuters. Pave Frans blev opereret for mavebrok onsdag og har det ifølge Vatikanet godt.