Nyhedsoverblik 28. maj

Her giver vi dig dagens nyheder i kort form. Vi opdaterer hele tiden, hele dagen. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Fulde unge strandet i Helsingør: Politi kan ikke få fat på pårørende

Efter årets traditionsrige øl-løb i Helsingør, har mange unge deltagere været så fulde eller påvirkede af stoffer, at de ikke har kunnet tage vare på sig selv. Det har skabt en stor udfordring for politiet, som har haft svært ved at få fat i de unges pårørende og dermed hjælpe dem hjem. Det siger Nordsjællands Politi til Helsingør Dagblad.

Flere end 100 sager om stoffer og mange 112-opkald under karneval

Nordjyllands Politi og alarmcentral har haft en travl weekend. Alarmcentralen modtog 96 opkald, der havde relation til årets karneval i Aalborg. Sidste år lå det tal på omkring 50. Samtidig har der været flere end 100 sager om stoffer under karnevallet. Det skriver TV 2 Nord.

Én million kvinder får snart brev - forskere vil undersøge prævention i gigant-projekt

Et omfattende forskningsprojekt skal udregne, hvilken præventionsform der er bedst til hver enkelt kvinde. Studiet, som til sidst skal blive til en app, skal bygge på op mod én million danske kvinders erfaringer, og de første kan regne med et brev i e-Boks inden for et par uger med et spørgeskema. Det skriver DR.

Politi: Gerningsmand filmede voldtægt på karneval

En 41-årig mand er søndag blevet varetægtsfængslet fire uger, sigtet for voldtægt og blufærdighedskrænkelser. Politiet mener, at manden har filmet voldtægten samt filmet to andre personer, mens de havde samleje. Han nægter sig skyldig. Det skriver Nordjyske.

85-årig død i trafikulykke ved Oksbøl

En 85-årig mand er søndag eftermiddag død i forbindelse med en trafikulykke ved Blåvandvej ved Oksbøl. Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

Jordskælv i Colombia

Et jordskælv med en styrke, der er målt til 5,5, har ramt det nordlige Colombia, oplyser det europæiske jordskælvscenter (EMSC) ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Oksbøl-kryds åbnet igen efter ulykke

Bilister kan igen passere krydset mellem Blåvandsvej og Vejers Havvej i Oksbøl efter en voldsom ulykke spærrede krydset tidligere søndag. Det skriver Sydjyllands Politi på Twitter.

Enhedslisten har valgt partiets spidskandidat til EU-Parlamentet

Enhedslisten har valgt Per Clausen som partiets spidskandidat ved valget til Europa-Parlamentet, der finder sted i juni næste år. Det skete ved en afstemning på Enhedslistens årsmøde i København. Det skriver Ritzau.

Otteårig dreng fundet efter efterlysning

Den otteårige dreng, som for kort tid siden blev efterlyst af Københavns Politi, er blevet fundet. Drengen var taget fra sit hjem på Nørrebro til Fields på Amager, oplyser vagtchef Dyre Sønnicksen til TV 2. Drengen er i god behold, og politiet sender tak til alle, der hjalp med eftersøgningen.

Otteårig efterlyses i København: Kravlede ud af vindue

Politiet efterlyser en otteårig dreng, som søndag er kravlet ud af et vindue fra sit hjem ved Blågaardsplads på Nørrebro i København. Kontakt politiet på 114, hvis du har kendskab til, hvor drengen befinder sig.

Solskinsvejr giver flere uheld - politikreds kommer med opfordring

Det gode vejr har søndag fået det til at vælte ind med anmeldelser om uheld, spritkørsel og bilister med for meget fart på på Bornholm, oplyser Bornholms Politi til TV 2. Flere er kommet til skade. Politiet opfordrer derfor nu bornholmerne til at "køre ordentligt".

Stor mystik: Vand i Venedigs hovedkanal er lysegrønt

Vandet i Venedigs Grande Canal er søndag lysegrønt. Italiensk politi er i færd med at finde ud af, hvordan det er sket. Italienske medier skriver, at det kan være en aktion foretaget af klima- og miljøaktivister. Bystyret har indkaldt til et hastemøde for at finde årsagen til, at vandet har skiftet farve.

Mindst en alvorligt kvæstet i færdselsulykke i Oksbøl

Mindst én person er kommet alvorligt til skade, efter at en bilist er kørt over for rødt lys med høj hastighed i et kryds i Oksbøl. En lægehelikopter er netop nu på vej til stedet. Krydset er helt spærret, og der er meget kø i området. Også en bilinspektør er på vej. Det oplyser Sydjyllands Politi til TV 2.

Stor udrykning til melding om masseslagsmål blandt 70 cyklister

Politiet rykkede søndag talstærkt ud efter en anmeldelse om masseslagsmål blandt 70 cyklister i Rørvig. Det viste sig at være et slagsmål mellem tre mænd på 18-22 år grundet "uenighed om et internt cykelevent". De tre er sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, oplyser vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi til TV 2.

Norsk skov i brand: Frygter spredning

En norsk skov i Modum, der ligger en time vest for Oslo, står søndag i flammer. Grundet tørke og meget blæst er der risiko for, at branden spreder sig. Norsk beredskab er til stede med helikopter og brandvæsen.

USA angriber terrorgruppe i Somalia

USA har gennemført luftangreb mod terrorgruppen al-Shabaab i Somalia, skriver det svenske nyhedsbureau TT. Ifølge USA var angrebene succesrige og blev gennemført som støtte til Somalias regering. regering och styrkor tillhörande den Afrikanska unionen i landet.

Fodboldstjerne i respirator efter hovedskade

Målmanden i den parisiske storklub PSG, spanske Sergio Rico, er faldet af en hest og har fået en hovedskade, der har krævet akut behandling. Målmanden blev derfor fløjet på hospitalet i Sevilla, skriver Marca. Sergio Rico er indlagt og får hjælp til at trække vejret, men hans tilstand er stabil. Læs mere her.

Bil påkører gruppe på 20 cyklister i Sverige

En bil har påkørt en stor klynge cyklister i den svenske by Nora. To personer er røget på sygehuset med alvorlige skader, skriver Expressen. Politiet er nu ved at efterforske, hvad der er sket. De er ikke kommet med et bud på et motiv. 

Taliban angriber Iran

Afghanistans Taliban-regime har angrebet Iran på en række steder ved grænselandet på grund af en konflikt om vandressourcer, skriver flere medier herunder Times of IsraelAl Arabyia og ABC News. Flere skulle være blevet dræbt under angrebene.  

Færge kan ikke sejle efter kollision i Hirtshals

Color Line-færgen Super Speed 2, som lørdag kolliderede, da den skulle lægge til kaj i Hirtshals, kan ikke sejle i dag. Sådan lyder vurderingen, efter at skibet er blevet inspiceret i løbet af natten, oplyser koncerdirektør Erik Brynhildsbakken til TV 2. I stedet skal skiben i dag på værft, og de to retursejladser mellem Danmark og Norge er aflyst. Skibet kan rumme op mod 2000 passagerer.