Nyheder

Nyhedsoverblik

Her giver vi dig dagens nyheder i kort form. Vi opdaterer hele tiden, hele dagen. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Færge kolliderer ved Hirtshals

Color Line-færgen "Super Speed 2" er kollideret, da skibet skulle lægge til kaj i Hirtshals. Det skriver norske VG.

Voldsomme sammenstød mellem serbere og Kosovos politi

Serbisk militær var lørdag i "højeste alarmberedskab" nær grænsen til Kosovo dagen efter voldsomme sammenstød mellem etniske serbere og Kosovos politi. Det skriver Reuters.

Paramilitær gruppe i Sudan klar til forhandle om forlængelse af våbenhvile

Den paramiltære gruppe RSF i Sudan siger lørdag, at den er villig til at diskutere en forlængelse af en våbenhvile-aftale med den sudaneiske hær. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Våbenhvilen udløber efter planen mandag.

41 millioner kroner til ny udredning om magten i Danmark

Regeringen og Folketingets partier afsætter 41 millioner kroner over de næste fem år til en ny magtudredning. Det skriver Politiken.

Klimaaktivister afbrød svensk tv-show

Lørdag aften stjal klimaktivister fra en svensk miljøgruppe billedet under "Let's Dance"-show på svensk TV 4, skriver Expressen. To klimaktivister løftede et banner og kastede maling på scenen, da komikeren Hampus Hedström og skistjernen Charlotte Kalla var på scenen. Det lykkedes dog hurtigt vagter at få kontrol over situationen, og Heström og Kalla kunne gennemføre deres optræden.

Fransk film får Guldpalme i Cannes

Den franske film "Anatomy of a Fall", som er instrueret af Justine Triet, er årets vinder af hovedprisen - Guldpalmen - på Cannes Filmfestival. Det har festivalen offentliggjort lørdag aften. Det fremgår blandt andet af festivalens officielle Twitter-konto.

Anmeldelse om voldtægt ved karneval i Aalborg

Nordjyllands Politi har lørdag aften fået en anmeldelse om voldtægt i forbindelse med Aalborg Karneval og den efterfølgende fest i Kildeparken. Det skriver politikredsen i en pressemeddelelse kort efter klokken 20.30 lørdag aften.

Dansk landsholdsspiller portugisisk mester

Den danske landsholdsspiller Alexander Bah spillede de første 72 minutter, da hans portugisiske klub Benfica Lissabon vandt det portgusiske mesterskab i fodbold for første gang siden 2019 med en 3-0 sejr over Santa Clara.

Over 1500 klimaaktivister anholdt i Holland

Over 1500 klimaktivister er lørdag blevet anholdt i Holland. Det oplyser hollandsk politi ifølge det franske nyhedsbureau AFP. Anholdelserne er sket efter adskillige hundrede aktivister blokerede en motorvej, som ligger tæt på regeringsbygningen i Haag. Over 3000 mennesker deltog i protesterne.

Luton rykker op i Premier Leagye

Luton rykker op i den bedste engelske fodboldrække Premier Leagye efter en sejr i straffesparkkonkurrence over Coventry på Wembley i Championship playoff-finalen. Det skete efter 1-1 i ordinær kamp og efter forlænget spilletid.

Demokrati-parti i Hongkong opløst

Det pro-demokratiske parti Civilpartiet, der blev stiftet i 2006 for at fremme demokrati-processen i Hongkong har valgt at opløse sig selv, skriver blandt andet det norske nyhedsbureau NTB. Det sker fordi partiets medlemmer er blevet presset ud af styrende organer i Hongkong.

599 i havsnød reddet ved Sicilien

599 mennesker i havsnød er lørdag blevet reddet ud for den italienske ø Sicilien. Det oplyser mandskab fra redningsskibet Geo Barents, som tilhører organisationen Læger Uden Grænser (MSF) på Twitter.

Tre dræbt i kampe ved grænsen mellem Iran og Afghanistan

To iranske grænsevagter og en talebankriger er lørdag blevet dræbt i en skudveksling ved en grænsepost mellem Iran og Afghanistan, skriver det norske nyhedsbuereau NTB.

12 får oprejsning i amerikansk delstat efter domme for heksekunster

I den amerikanske delstat Connecticut har 12 personer, som blev dømt for heksekunster og henrettet i kolonitidens USA, fået oprejsning. 11 af de dømte - ni kvinder og to mænd- blev henrettet, efter at de var blevet stemplet som hekse. Det skriver det franske nyhedsbureau AFP.

Roglic vinder og tager førertrøjen fra Thomas i Italien

Primoz Roglic fra Jumbo-Visma vinder 20. etape i etape-cykelløbet Giro d'Italia og erobrer løbets lyserøde førertrøje fra Geraint Thomas. Dermed er der lagt op til samlet Giro-sejr til Primoz Roglic på søndagens sidste etape.

15-årig dreng død efter knivstikkeri i Stockholm - teenager anholdt

En cirka 15-årig dreng er lørdag død efter et knivstikkeri sent fredag aften i Hammarby i Stockholm. En teenager er lødag blevet anholdt i sagen. Det skriver Aftonbladet.

Eftersøgning af dykker indstilles

Eftersøgningen af en dykker ved Lillebæltsbroen er indstillet. Det oplyser Trekantområdets Bradvæsen. Halfdan Kramer, vagtchef ved Sydøstjyllands Politi, har tidligere oplyst til TV 2, at der ikke er meldt om savnede personer i området.

30 kidnappede kvinder i Cameroun befriet

30 kvinder, der har været kidnappet af separatister i Cameroun, der blevet befriet. Det skriver det franske nyhedsbureau AFP.

Fire anholdt ved karneval i Aalborg - 14 på skadestuen

I alt fire personer er blevet anholdt i forbindelse med Aalborg Karneval, oplyser Nordjyllands Politi. To af de anholdte er blevet løsladt igen. Politiet oplyser også, at en fremskudt skadestue i forbindelse med karnevallet har haft en travl lørdag eftermiddag med 142 henvendselser. 14 er sendt videre til yderligere behandling på skadestuen.

Drabssigtet nordmand melder sig selv efter flere år på flugt i Asien

En cirka 50-årig norsk mand har meldt sig selv til politiet efter han i flere år har været på flugt i Asien. Manden har indrømmet, at han kvalte og dræbte en britisk familiefar på et luksushotel i Thailand i 2019. Lørdag klokken 11 landede han i Oslo Lufthavn efter at være kommet til Europa via et falsk pas, skriver norsk TV 2.