Nyhedsoverblik

Her giver vi dig dagens nyheder i kort form. Vi opdaterer hele tiden, hele dagen. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Denne blog opdateres ikke længere.

S√•ret betjent k√łrt til sygehus

En betjent fra fra Syd√łstjyllands Politi er fredag aften k√łrt til sygehuset, efter han var en del af en politiopgave p√• Baneg√•rdspladsen i Vejle, skriver Ekstra Bladet, der har talt med politiet. Betjenten er uden for livsfare, men politiet vil ikke fort√¶lle, hvad opgaven gik ud p√•, eller hvordan betjenten er s√•ret. 

K√łrel√¶rere √łnsker lov√¶ndring for elbilsk√łrekort

Dansk K√łrel√¶rer-Union, der er branceorganisation for k√łrel√¶rere, √łnsker loven for elbilsk√łrekort √¶ndret, skriver Politiken. EU-lovgivning g√łr nemlig, at man ikke m√• k√łre biler med manuelt gear, hvis man har taget k√łrekort i en elbil. Elbiler har automatgear.

19 personer anholdt - narko, k√łret√łjer og millioner af kroner beslaglagt

Mindst 19 personer er blevet anholdt ved politiaktioner i Nordeuropa i denne uge som led i en operation under ledelse af Europol, oplyser svensk politi fredag. Der er beslaglagt en stor m√¶ngde narkotika, over et dusin k√łret√łjer og tyvekoster til en v√¶rdi af n√¶sten 3,5 millioner kroner.

Fransk 10-årig pige kidnappet af sin far

If√łlge franske medier er det en fransk, 10-√•rig pige ved navn Eya, der nu beskrives som v√¶rende "i god behold" hos de danske myndigheder efter en anholdelsessag p√• Lolland. If√łlge de franske medier er det hendes far og en anden gerningsmand, der er blevet anholdt, efter de torsdag kidnappede Eya i Frankrig. 

.

To m√¶nd anholdt i bortf√łrelsessag - ti√•rig pige i "god behold"

To m√¶nd er fredag 14.30 blevet anholdt ved R√łdbyhavn p√• Lolland i forbindelse med "en barnebortf√łrelsessag fra Frankrig", skriver Sydsj√¶llands og Lolland-Falsters Politi p√• Twitter. En 10-√•rig pige "er i god behold hos de danske myndigheder", oplyses det derudover. TV 2 fors√łger at f√• uddybende kommentarer. 

Færre vil på Herlufsholm Kostskole

I 2023 har 63 personer s√łgt en ungdomsuddannelse p√• kostskolen Herlufsholm som f√łrsteprioritet, viser tal fra B√łrne- og Undervisningsministeriet. Det svarer til et fald p√• cirka 35 procent fra 2022, og det sker i k√łlvandet p√• TV 2s afsl√łringer om vold, seksuelle kr√¶nkelser og grov mobning p√• kostskolen. 

Uheld og k√ł p√• Fynske Motorvej - ingen overhaling, advarer Vejdirektoratet

Vejdirektoratet oplyser, at der fredag aften har v√¶ret et uheld p√• E20 Fynske Motorvej fra Odense mod Middelfart mellem afk√łrsel 55 Aarup og 56 Ejby. Billeder viser lang k√ł, og Vejdirektoratet opfordrer til at holde til h√łjre og undg√• overhaling.
 

Forsinkelser og aflysninger i K√łbenhavns Lufthavn

Problemerne med flyveledermanglen i K√łbenhavns Lufthavn har fredag aften medf√łrt 47 aflyste fly og forsinkelser p√• op til halvanden time gennem dagen. Det vil forventeligt blive v√¶rre i l√łbet af aftenen med op mod 2,5 time, sp√•r lufthavnens trafikchef Kristoffer Plenge-Brandt, der ogs√• frygter for lignende situation anden pinsedag, mandag. 

K√łbenhavns Lufthavn lukker bane i h√łjs√¶sonen

K√łbenhavns Lufthavn lukker en af sine to hovedbaner i syv uger midt i stormende flykonflikt og mangel p√• flyveledere. Det skyldes, at banen skal repareres, skriver mediet check-in.dk. Arbejdet blev igangsat 22. maj og vil l√łbe frem til 7. juli.

Over en times k√ł p√• Nordjyske Motorvej

Der er lang k√ł p√• E45 Nordjyske Motorvej fra Hobro mod Aalborg mellem afk√łrsel 34 ved Hobro N og Senh√łj, oplyser Vejdirektoratet. Det skyldes et tidligere uheld og giver en forl√¶nget rejsetid p√• over en time

Kvinde på vej til hospitalet med politieskorte efter færdselsuheld

To personbiler er k√łrt sammen p√• Kronprinsesse Marys Bro over Roskilde Fjord, oplyser Nordsj√¶llands Politi til TV 2. Som konsekvens blev en kvinde fastklemt i sin bil og er nu p√• vej mod hospitalet med politieskorte ‚Äď dog kontaktbar. Begge vognbaner er sp√¶rret i vestg√•ende retning, og der er omfattende k√ł.

Opdatering 17.50: Et enkelt spor er nu genb√•net.

Politi kommer med opfordring efter kreditkortfusk

I Aarhus er en 82-√•rig kvinde blevet snydt af en mand, der udgav sig for at v√¶re fra betalingstjenesten Nets, s√• hun endte med at l√¶gge sit kreditkort i en konvolut uden for sin d√łr og oplyse koden. Det skriver √ėstjyllands Politi i sin d√łgnrapport og opfordrer samtidig folk til at advare √¶ldre familiemedlemmer mod at udlevere kort og koder. 

Flere kilometers k√ł frem mod Storeb√¶ltsbroen

En otte meter h√łj trafiktavle er l√łs i stolperne og er derfor i risiko for at v√¶lte ned over k√łrebanen ved afk√łrsel 42 mod Kors√łr i vestg√•ende retning mod Storeb√¶lt. Beredskab er sat ind til at ordne problemet, oplyser Vejdirektoratet til TV 2, og i √łjeblikket giver det omkring 7,5 kilometers k√ł, startende fra frak√łrsel 40b, og en halv times forl√¶nget rejsetid.

45-årig får fængsel for voldtægt i parkeringskælder

En 45-√•rig mand er blevet id√łmt tre √•r og tre m√•neders f√¶ngsel for grov vold og voldt√¶gt ved andet seksuelt forhold end samleje beg√•et i en parkeringsk√¶lder i Odense i oktober sidste √•r. Det oplyser anklagemyndigheden i Fyns Politikreds.

20 strande udvalgt til at blive testet for PFAS

Milj√łstyrelsen vil i juni, juli og oktober unders√łge 20 strande for PFAS-forurening, oplyser styrelsen i en pressemeddelelse, hvor strandene ogs√• er markeret. De 20 lokaliteter er udvalgt blandt de 50, hvor Milj√łstyrelsen sidste √•r unders√łgte badevandet, og kommunerne f√•r besked, hvis der findes for h√łje v√¶rdier.

Flere indl√łser recept p√• popul√¶rt slankemiddel

I alt 42.466 personer indl√łste i april en recept p√• v√¶gttabsmidlet Wegovy, viser nye tal fra Sundhedsdatastyrelsen. Det svarer til en stigning p√• 13 procent sammenlignet med marts, men set i forhold til tidligere m√•neder er v√¶ksten dog beskeden. Eksempelvis var der fra februar til marts en stigning p√• 49 procent. 

Sangerinde aflyser koncerter i Danmark

Den canadiske sanger Celine Dion aflyser hele sine forest√•ende turn√© i 2023 og 2024 - herunder to koncerter i K√łbenhavn 23. og 24. september. Det fremg√•r af en meddelelse p√• hendes hjemmeside if√łlge Ritzau. Aflysningerne skyldes sygdom, som forhindrer hende i at optr√¶de, lyder det.

123 anmeldelser om brud p√• navneforbud i bortf√łrelsessag

Rigspolitiet har f√•et 123 anmeldelser om brud p√• navneforbuddet p√• den 32-√•rige sigtede i sagen om den 13-√•rige pige, der blev bortf√łrt. Det skriver Ritzau, der har tallene fra Rigspolitiet. Anmeldelserne har fundet sted mellem 16. april og 14. maj. Der er fire sigtelser. 

1,3 tons kokain beslaglagt i Helsingborg havn

Svenske toldere har siden september sidste √•r beslaglagt 1,3 tons kokain fra Helsingborg havn. Det oplyser det svenske toldv√¶sen p√• et pressem√łde fredag, skriver SVT if√łlge Ritzau. Beslagl√¶ggelserne er "helt uden fortilf√¶lde i svensk kriminalhistorie" if√łlge anklager Magnus Petterson. Helsingborg anses for at v√¶re blevet et knudepunkt for smugling af kokain fra Sydamerika og til hele Europa.