Vincent og vand

Husk lyd

Royal Run

Her er otte uventede Royal Run-øjeblikke

28. maj 2023 06.00

Tryk dig videre i højre side

familien

For femte gang er kronprins Frederik vært for Royal Run. Men selvom løbet er en velsmurt maskine, er det ikke alt, der kan forberedes.

For hvad gør en kronprinsesse, når nogen forærer hende et par meget korte shorts? Og hvordan kommer en kronprins fra A til B, når store dele af København er spærret? Her er otte øjeblikke, hvor det ikke gik som forventet til Royal Run.

Ritzau Scanpix

Dronning Margrethe

1: Pludselig dukkede dronningen op (2018)

Efter at have luret fra et vindue i et stykke tid trådte dronning Margrethe pludselig ud på balkonen, da feltet passerede Amalienborg ved det allerførste Royal Run i 2018.

Flere løbere sendte hende forpustede vink, mens de passerede. Men hendes søn gik skridtet videre for at få hendes opmærksomhed.

Ritzau Scanpix

Yahya

2: Yahya Hassan afbryder direkte tv-indslag (2018)

Alt kan ske, når man sender live-tv, måtte TV 2 News’ reporter Kristian Ring-Hansen Holt sande, da han rapporterede om mængden af vand, æbler og boller i målområdet ved det første Royal Run.

For pludselig dukkede den nu afdøde digter Yahya Hassan op ud af det blå.

Kronprins Frederik

3: Udgik af løbet med skade (2019)

Ved Royal Run i 2019 måtte kronprins Frederik trække sig fra sit eget løb. Frygt for en forværring af en diskusprolaps i venstre side betød, at han i stedet cyklede de ti kilometer og tog milen i rask trav.

Men det var ikke den eneste gang, at han tog et alternativt transportmiddel i brug.

Ritzau Scanpix

Kronprins Frederik

4: Vakte opsigt med løbehjul og brille (2021)

Når indre København er spærret for biltrafik, må man ty til andre midler. Også kronprinsen der droppede kronebilen og kørte på elløbehjul til dagens næste løb.

Som prikken over i’et havde han iført sig en limegrøn løbebrille, og billedet blev lynhurtigt dele af mange på sociale medier. Men det var ikke det eneste billede, der overraskede ved det tredje Royal Run.

Ritzau Scanpix

Grev Felix

5: Grev Felix overraskede med deltagelse (2021)

Kun kronprinsfamiliens deltagelse var annonceret, så grev Felix – der dengang var prins – overraskede ved pludselig at stille til start i København i 2021. Ingen andre fra prins Joachims familie har hverken før eller siden deltaget i løbet medmindre de har formået at skjule sig i mængden.

Kongehuset

Kronprinsesse Mary

6: Kronprinsessen fik korte shorts i gave (2022)

De var godt nok korte, udbrød kronprinsesse Mary, da hun under et besøg i Kolding sidste år fik et par shorts af borgmesteren.

Han håbede, at hun ville bære dem til Royal Run senere samme år. Og det gjorde hun. Men hun kunne ikke lade være med igen at kommentere deres ringe længde.

Ritzau Scanpix

Prins Christian

7: Prins Christian vendte pludselig om (2022)

Kameraerne fokuserede på prins Christian i fuldt firspring, da han lå forrest i feltet ved sidste års Royal Run. Han havde så meget overskud, at han kunne vinde løbet. Men pludselig stoppede han. TV 2s kommentatorer gispede, da han drejede om på hælen og løb i den stik modsatte retning. For hvad var hans plan?

Ritzau Scanpix

Vincent

8: Prins Vincent tog fusen på alle (2022)

Det var ikke annonceret, at kronprinsparrets børn skulle løbe. Så den yngste søn overraskede ved både at løbe familiemilen og tikilometerruten. Med blussende kinder blev han belønnet med både medalje og stolte kys fra far...

Ritzau Scanpix

Vincent og vand

... mens mor kølede ham ned med en flaske vand.

Kronprins Frederik og prins Christian

Skal du følge kronprinsparrets deltagelse i Royal Run?

Gennemsnitligt svar

Slet ikke

Helt sikkert

Kronprins Frederik går

Din mening er vigtig: Svar på to spørgsmål om denne artikel her.

Du kan se de største højdepunkter fra dette års Royal Run på TV 2 PLAY