Jes Dorph vil hive advokat i retten efter exit fra TV 2

I stævningen fremgår blandt andet nye detaljer fra TV 2-korrespondent Rasmus Tantholdt.

Den tidligere TV 2-vært Jes Dorph-Petersen sagsøger nu advokaten Yvonne Frederiksen for den advokatundersøgelse, hun udførte for TV 2 i efteråret 2020 – og som resulterede i, at Jes Dorph-Petersen mistede sit job på skærmen.

Det skriver Weekendavisen.

Jes Dorph-Petersen kræver en erstatning på i alt 1.639.508 kroner fra advokaten for svie og smerte, tabt arbejdsfortjeneste og psykologbistand.

Har "undertrykt ĂĄbenlyst relevante oplysninger"

Yvonne Frederiksen stævnes for at have udvist ”groft ansvarspådragende adfærd” i undersøgelsen af et indberettet overgreb mod den daværende TV 2-praktikant Therese Philipsen, skriver avisen, der har set stævningen, der mandag blev indgivet til Københavns Byret.

Og ifølge Jes Dorphs advokat, Julie Stage, er der flere grunde til stævningen af Yvonne Frederiksen, der er partner i firmaet Norrbom Vinding.

- Det er min klients opfattelse, at Yvonne Frederiksen i forbindelse med undersøgelsen har undertrykt åbenlyst relevante oplysninger og undladt at interviewe personer, der besad viden af afgørende betydning for den troværdighedsvurdering, som hun skulle foretage af hans og Therese Philipsens forklaringer, siger Julie Stage til Weekendavisen.

Tager søgsmålet "med sindsro"

Til TV 2 siger Christian K. Clasen, der er ledende partner i Norrbom Vinding, at der er “intet nyt i”, at Jes Dorph-Petersen er utilfreds med både advokatundersøgelsen og bevisvurderingen.

På samme måde er der “heller intet nyt i”, at advokatkontoret afviser, at der er grundlag for kritik, siger han.

- Vi imødeser derfor søgsmålet med sindsro og kan oplyse, at vores advokat i et brev til Jes Dorph-Petersens advokat har redegjort nærmere for vores synspunkter, oplyser Christian K. Clasen i en skriftlig udtalelse til TV 2.

Tantholdt trækkes ind i sagen

Ifølge Weekendavisen har advokaten Julie Stage selv interviewet de personer, der ifølge hendes klient Jes Dorph-Petersen mangler i den oprindelige advokatundersøgelse.

Det gælder blandt andre TV 2-korrespondent Rasmus Tantholdt, der fortæller om en episode, der ifølge Julie Stage sætter relationen mellem Jes Dorph og Therese Philipsen i et anderledes lys end hidtil beskrevet.

Rasmus Tantholdt understreger over for mediet, at han ikke var til stede den aften, det pĂĄstede overgreb fandt sted.

I stævningen fortæller Rasmus Tantholdt om en episode en anden aften, hvor Therese Philipsen en aften skulle have ringet på dørtelefonen til ham og Jes Dorphs fælles pendlerlejlighed i Odense.

Efter at have ringet på dørtelefonen skulle Therese Philipsen være gået ned på gaden, hvor hun stod og græd. Herefter havde Rasmus Tantholdt åbnet vinduet og sagt, at hun måtte forstå, at Jes Dorph-Petersen ikke var interesseret i hende.

At relationen var slut.

- Therese Philipsen var meget ulykkelig. Therese Philipsen ville gerne noget mere med Jes Dorph-Petersen, end Jes Dorph-Petersen ville med Therese Philipsen, står der ifølge Weekendavisen i stævningen.

Presset ned pĂĄ en briks

Therese Philipsens anklager mod Jes Dorph omhandler en aften i efteråret 2001, hvor hun ifølge hendes forklaring i advokatundersøgelsen sammen med flere kolleger blev inviteret hjem til Jes Dorph-Petersen efter en nyhedsudsendelse klokken 22.

Her blev der drukket en del, og ifølge Therese Philipsen kiggede Jes Dorph-Petersen “pludselig” og uden optakt på hende, “lagde en hånd over hendes mund og pressede hende ned på briksen/daybedden”, står der ifølge Weekendavisen i advokatundersøgelsen.

Jes Dorph-Petersen skulle ifølge undersøgelsen have “boret” den ene hånd ind i Therese Philipsens ansigt og med den anden givet hende en lussing.

I referatet af Therese Philipsens forklaring står der, at hun i situationen havde tænkt, at hun lige så godt kunne “opgive at gøre modstand'.

- Jeg blev presset til at have sex med ham i hans lejlighed, har hun derudover sagt til TV 2.

Tv-værter og direktører på vidnelisten

Yvonne Frederiksen skal nu sende et svar på stævningen til Københavns Byret, og fører stævningen til en retssag, ønsker Julie Stage foreløbigt at indkalde 12 vidner, skriver Weekendavisen.

Udover Rasmus Tantholdt gælder det blandt andre Jens Gaardbo, der stoppede som vært i 2020 efter at have udvist ”dårlig dømmekraft” i sin tid som nyhedschef, Morten Stig Christensen, der var Therese Philipsens tidligere chef på TV 2 Sporten, og Janni Pedersen, der er TV 2-vært og medvirkede i dokumentaren ’MeToo: Sexisme bag skærmen’, der i november 2021 afslørede, at der i en årrække havde været en sexistisk kultur på TV 2.

Også nuværende personer i ledelsen står til en indkaldelse. Det gælder den administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen, og Lotte Lindegaard, der er indholdsdirektør.

Julie Stage vil ifølge Weekendavisen ikke indkalde Therese Philipsen, da advokaten mener, at hendes side af sagen allerede er velbeskrevet.

Therese Philipsen har derudover ingen kommentarer til TV 2.

Jes Dorph afviser interview

Jes Dorph-Petersen vil ikke stille op til interview om stævningen og henviser til sin advokat Julie Stage, der dog også afviser at udtale sig.

TV 2 siger i en udtalelse, at de ikke har kommentarer til selve stævningen, da den ”er udtaget af Jes Dorph-Petersen mod Norrbom Vinding”.

Derudover oplyser TV 2, at tv-stationen ”anerkender de både nuværende og tidligere medarbejdere, der har bidraget til advokatundersøgelsen, og de kvinder, der modigt har stillet sig frem i processen”.

- Det er tydeligt, at der for år tilbage har været udfordringer med strukturel sexisme og krænkelser på TV 2. Det har flere medarbejdere både offentligt og i en fortrolig advokatundersøgelse indberettet og fortalt om, lyder det fra TV 2, der også siger, at der er truffet en række ledelsesmæssige beslutninger på baggrund af advokatundersøgelsen.