Nyheder

Vognmænd går skridtet videre – vil blokere motorvejstilkørsler

Flere hundrede vognmænd har meldt sig klar til at blokere tilkørsler landet over, hvis en ny vejafgift ikke tages af bordet.

Sidste måned kørte en lang række lastbiler ind til Christiansborg for at markere utilfredsheden med en ny foreslået vejafgift.

En vejafgift, der fra 2025 og frem vil gøre det væsentligt dyrere for de danske vognmænd at køre på de danske veje.

Nu vil danske vognmænd på mandag endnu en gang demonstrere mod forslaget, men denne gang går de skridtet videre.

De vil nemlig bruge deres lastbiler til at blokere tilkørsler til motorveje rundt omkring i landet.

Vi har sovekabine på lastbilerne de fleste af os, så vi er parat til at blive holdende i et stykke tid

Christian Vestergaard, vognmand

Det er en gruppe, som kalder sig Vejskatskomitéen, der er tovholder på demonstrationer og står for at koordinere mellem de mange vognmænd, som ønsker at deltage.

En af de vognmænd, der tidligere har været medunderskriver af skrivelser til Folketinget på vegne af Vejskatskomitéen, er Jan Lillegaard.

Han forventer at se mange lastbiler ved de danske motorvejstilkørsler på mandag.

- Der er opstand i branchen, siger han.

Over 150 lastbiler på Sjælland

På Sjælland vil vognmændene fokusere på motorvejstilkørsler i retning mod København.

Det fortæller Christian Vestergaard, der er vognmand og talsmand for den sjællandske del af Vejskatskommitéens demonstration.

- Der bliver ved at strømme biler til. Mandag aften var vi over halvanden hundrede lastbiler, der aktivt kommer ud og holder på motorvejstilkørslerne.

Ifølge talsmanden vil man blive holdende, indtil skatteministeren, Jeppe Bruus (S), tager forslaget om den kilometerbaserede vejafgift af bordet og indkalder til det, Christian Vestergaard kalder reelle forhandlinger.

Regeringens nye vejafgift for lastbiler:

  • Der skal fra 2025 indføres en kilometerbaseret vejafgift, som betyder, at en lastbil, der kører på benzin eller diesel, i gennemsnit skal betale 1,30 kroner per kilometer. 
  • Regeringen forventer, at aftalen vil reducere CO₂-udledningen med lige omkring 0,3 millioner ton CO₂ i 2025 og cirka 0,4 millioner ton i 2030.

  • Ved at hente 3,6 milliarder kroner fra lastbilkørsel bliver der ifølge regeringen årligt 1,1 milliarder kroner at bruge på grøn transport.

- Vi har sovekabine på lastbilerne de fleste af os, så vi er parat til at blive holdende i et stykke tid, påpeger han.

Store gener for danskerne

Begge vognmænd er opmærksomme på, at demonstrationerne formentlig vil være til stort besvær for de mange danskere, der hver dag benytter sig af de danske motorveje.

- Den almindelige dansker vil have meget svært ved at komme på arbejde på mandag, og det vil betyde, at der vil være varer, der ikke kommer ud til butikkerne, siger Christian Vestergaard.

De håber dog begge, at de, der bliver berørte af det, kan se fornuften i deres budskab.

Ifølge de to vognmænd er det nemlig den almene dansker, der ender med at betale regningen, hvis der indføres en vejafgift.

- Det er nu, vi skal gøre noget, ellers er løbet kørt. Det er ikke for at genere nogen, at vi gør det her, det er simpelthen for at råbe politikerne op, siger Jan Lillegaard.

Kontroversiel demonstration

I dag advarer Dansk Industri (DI) og Arbejdsgiverforeningen for Transport og Logistik (ATL) på vegne af resten af interesseorganisationerne i branchen imod at deltage i en blokadedemonstration.

De vil ikke støtte op om en eventuel ulovlig blokade, skriver de.

Begge vognmænd nægter, at deres demonstration er eller bliver ulovlig.

- Vi har snakket med politiet, og de siger, at vi ikke må blokere hovedveje. Derfor blokerer vi ikke hovedveje, så vi gør alt efter bogen, siger Christian Vestergaard.

Og skulle politiet i løbet af dagen se anderledes på demonstrationen, så vil lastbilchaufførerne ophæve blokaden.

- Det er ikke en ulovlig demonstration, og hvis det bliver ulovligt, så er vi ikke en del af det, siger Jan Lillegaard.

Folketingets Skatteudvalg tager i morgen imod DTL-Danske Vognmænd vedrørende forslaget om vejafgift.

Skulle det herefter vise sig, at man ikke vil gå videre med forslaget, siger begge vognmænd, at de vil aflyse demonstrationen.