Nyheder

Podcast: Fra kok til krigsherre

Lyt til 'TV2s nyhedspodcast 'Dato'.

I Ukraine er verdens øjne rettet mod én slagmark: Byen Bakhmut. Men slaget udkæmpes ikke af den russiske hær - derimod er det lejesoldater fra Wagner-gruppen, der står i front. Manden bag den private hær er den gådefulde Jevgenij Prigozjin, hvis karrierevej er som taget ud af et obskurt filmplot: Fra fængsler i Skt. Petersborg til kok for Vladimir Putin – til at spille en nøglerolle i invasionen af Ukraine. I weekenden proklamerede han, at Wagner-gruppen manglede ammunition. Men hvad er historien bag Prigozjin, og hvorfor er han så vigtig for Rusland?

Medvirkende: Claus Borg Reinholdt, korrespondent på TV 2

Vært: Joachim Claushøj Bindslev

Tilrettelæggere: Charlotte Knutzen og Joachim Saxtorph-Poulsen

Lyddesign: Pauli Galsgaard

Redaktør: Astrid Louise Jensen