Dagens overblik: Regeringen vil lappe huller i Forsvaret for 38 milliarder

Ukraine er endnu en nat blevet ramt af stribevis af luftangreb, mens solceller i Danmark har sat rekord.

Måske har du allerede sat tænderne i varme hveder, som traditionen foreskriver det dagen inden store bededag. Hvis ikke er det med at gøre det, da fredag bliver danmarkshistoriens sidste store bededag. I hvert fald som helligdag.

Varme hveder eller ej. Her fĂĄr du serveret ugens sidste nyhedsoverblik.

Bon appetit.

Regeringen vil lappe huller i Forsvaret for 38 milliarder

Regeringen vil med det såkaldte kasseeftersyn af Forsvaret afsætte omkring 38 milliarder kroner til at lappe hullerne efter årtiers besparelser og hårdt slid på både soldater og materiel.

Udover en modernisering af nedslidte kaserner og køretøjer ventes der også at blive gjort en ekstra indsats for rekruttering og fastholdelse af soldater.

Fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) kalder det et ”kollektivt svigt”, at Forsvaret står med et efterslæb.

Ukraine melder om nogle af de mest omfattende luftangreb i ĂĄr

Rusland sendte natten til torsdag en stribe af droner mod Ukraine, og dermed fortsætter de seneste dages omfattende luftangreb.

Der var natten til torsdag angiveligt tale om i alt 24 droner. Ukraine lykkedes med at nedskyde 18 af dronerne, oplyser luftvĂĄbnet.

Ingen af dronerne ramte ifølge Ukraine hovedstaden Kyiv, som var et af målene.

To regionsansatte bortvist i sag om 13-ĂĄrig piges journal

To ansatte i Region Sjælland er bortvist efter uberettigede opslag i 13-årig piges journal. Det oplyser regionen i en kortfattet meddelelse til TV 2.

I alt blev seks ansatte undersøgt for at lure i journalen. I de fire øvrige sager var der dog tale om "fagligt begrundede opslag", lyder det.

Derudover er et antal medarbejdere i Region Hovedstad hjemsendt, mens regionen undersøger, om deres opslag i pigens journal var berettigede. Der vil komme en afgørelse herom i starten af næste uge, lyder det.

Salg af fedmemidler giver stort hop i Novo-regnskab

Salg af fedmemidler har været med til at accelerere salget i Novo Nordisk, som i første kvartal har tjent 19,8 milliarder kroner. Det er en vækst på 39 procent sammenlignet med samme periode året før.

Interessen for fedmemedicinen kan også ses på sociale medier, hvor mere end 909 millioner Tiktok-brugere er blevet eksponeret med hashtagget "Ozempic”.

Overlæge og professor advarer dog imod, at man bruger midlet til at ”tabe et par kilo på sidebenene”.

Solcellerne satte ny rekord i solrig april

Vi slutter med en god nyhed for den grønne omstilling. For med 235 timers solskin blev april den 12. solrigeste april siden 1920, og det var perfekt for de danske solceller.

Samtidig er der inden for det seneste år blevet opført mange nye solceller på marker og tage.

Alt sammen har bidraget til, at solcellerne har sat ny månedsrekord med en rekordhøj strømproduktion.