Dagens overblik: Vanopslagh skulle "revse" arbejdernes kampdag som DSU's hovedtaler

Arbejdernes kampdag blev i år noget anderledes, Ukraines luftforsvar afværger missilangreb, og Kofod forlader Folketinget.

Kalenderen siger 1. maj, hvilket for mange er en festdag, der bliver markeret med røde flag, kamptaler og udendørsarrangementer.

Det er nemlig arbejdernes internationale kampdag. Og selvom Fagbevægelsens Hovedorganisation er kommet i massivt stormvejr, fik de røde flag lov at blafre i overvejende tørvejr landet over.

Velkommen til dagens overblik, hvor vi starter i Fælledparken i København.

Vanopslagh var hovedtaler hos DSU

Fejringen af arbejdernes kampdag blev i år noget anderledes, end den plejer for Socialdemokratiet. Afskaffelsen af store bededag og dannelsen af en midterregering har gjort partiet upopulære hos både fagbevægelsen og eget ungdomsparti.

Derfor valgte Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) og ungdomsfagbevægelsen i fællesskab, at dagens hovedtaler i Fælledparken – for nogle måske lidt overraskende – var Alex Vanopslagh fra Liberal Alliance.

Her skulle den liberale folketingspolitiker "revse" Socialdemokratiet, DSU og arbejdernes kampdag. Det fortæller forbundsformand for DSU, Katrine Evelyn Jensen, til TV 2.

Ukraines luftforsvar afværger missilangreb i Kyiv

Ukraines luftforsvar har tidlig mandag morgen afværget russiske missilangreb mod blandt andet hovedstaden Kyiv.

- Luftforsvaret er blevet sat i arbejde!, skrev Kyivs regionale administration på beskedtjenesten Telegram ifølge nyhedsbureauet Reuters.

De massive russiske luftangreb, som også ramte Ukraine fredag, sker forud for de ukrainske styrkers længe ventede modoffensiv.

Jeppe Kofod forlader Folketinget

Jeppe Kofod (S), som vikarierer for sygemeldte Mette Gjerskov (S), forlader Folketinget og overlader pladsen til 2. suppleant Tanja Larsson (S).

Tirsdag skal Folketinget godkende ny stedfortræder som midlertidigt folketingsmedlem for Mette Gjerskov, fremgår det af Folketingets kalender.

Jeppe Kofod trækker sig som folketingskandidat i Ringsted-Sorø-kredsen. Socialdemokraten begrunder sit valg i et langt opslag på Facebook, hvor han blandt andet skriver, at der har været "ganske overvældende" interesse for at få hjælp fra hans rådgivningsvirksomhed.

’Tiktok-manden’ gik efter skrøbelige ofre

23 kvinder er kommet med hver deres forklaring, og den nu 31-ĂĄrige, ogsĂĄ kendt som Tiktok-manden, er kommet med sin.

Københavns Byret har over 20 retsmøder siden januar behandlet sagen mod den såkaldte Tiktok-mand, der er tiltalt for en lang række forhold om voldtægt, vold, krænkelser, trusler og ulovlig tvang.

Og ifølge specialanklager Anders Larsson har den 31-årige haft et "enestående talent" til at finde skrøbelige kvinder.

- På en eller anden måde var de på kanten af samfundet og ikke stærke, sagde han i retten mandag, da han forsøgte at overbevise sagens nævninge og dommere om, at Tiktok-manden skal kendes skyldig.

Over en fjerdedel sagde op i ministerierne sidste ĂĄr

27 procent af de ansatte forlod sidste ĂĄr departementerne i de forskellige ministerier i Danmark.

Det skriver Zetland pĂĄ baggrund af en aktindsigt fra Medarbejder- og Kompetencestyrelsen.

Tallet er det højeste i de seneste ti år, skriver mediet.

33 nuværende og tidligere embedsfolk beretter om en arbejdskultur, hvor man har meget travlt og forventes at være tilgængelig hele tiden. De fortæller om en "permanent undtagelsestilstand".