GO'

Papfars død blev til serie på Netflix

Daniella Holm Pedersen reagerede med blandede følelser, da hun fik at vide, at der ville komme en serie om sin papfars død.

Det var en syg og konfus Viggo Petersen, der blev indlagt på Nykøbing Falster Sygehus en lørdag eftermiddag i februar 2015.

Han havde svært ved at trække vejret, og der var mistanke om, at det var en lungebetændelse, der havde ramt ham.

Men til trods for et infektionstal på over 400 fik Viggo Petersen det bedre hen ad aftenen, og hans samlever, Tina Hansen, og papdatter Daniella Holm Pedersen besluttede at tage hjem ved 20-tiden.

De to nåede dog ikke meget længere end stationen, før de fik et meget uventet opkald.

Viggo Petersen var død på hospitalet 66 år gammel.

- Min verden gik bare i sort. Jeg kan ikke huske så meget fra den aften, fortæller Daniella Holm Pedersen i ’Go’ aften LIVE’.

Video: "Sygeplejersken", Netflix Video: Julie Tantholdt

Dagen efter Viggo Petersens død blev sygeplejersken Christina Aistrup Hansen anholdt og sigtet for drab og drabsforsøg, og historien om Viggo Petersen og de tre andre patienter er nu blevet til Netflix-serien ’Sygeplejersken’.

Tina Hansen og Daniella Holm Pedersen har begge set den, og de savner kun én ting, fortæller de.

Pludselig var han væk

For Tina Hansen var det uvirkeligt og svært at tro, da det kom frem i medierne, at Christina Aistrup Hansen var blevet anholdt.

Tina Hansen husker, at hun så et glimt af hende på hospitalets kontor, men mere havde hun ikke set til Christina Aistrup Hansen.

Jeg kom tæt på de her mennesker, som ikke bare var cpr-numre i en lægejournal

Kristian Corfixen, journalist og forfatter

Daniella Holm Pedersen, der så Viggo Petersen som sin far, blev i høj grad ramt af chok, og den dag i dag er hun stadig meget påvirket af sagen, som hun ikke har kunnet lægge fra sig.

For ”hvordan kunne det gå til?”, og ”hvad skete der i de sidste minutter af Viggo Petersens liv?”, har hun tit spurgt sig selv.

Da hun fik at vide, at der ville komme en serie om den forgiftning, der førte til Viggo Petersens død, var det også med blandede følelser.

- Jeg havde det lidt stramt med det, men på nogle måder havde jeg det også meget godt, for så kunne jeg måske få afklaret noget mere omkring, hvad der foregik, og hvordan det skete, forklarer hun.

Frikendt for drab

I juni 2016 blev Christina Aistrup Hansen i byretten idømt fængsel på livstid for tre drab og et drabsforsøg, men året efter frifandt landsretten den 32-årig sygeplejerske for drab.

I stedet blev hun dømt for fire drabsforsøg.

En af dem, der har fulgt sagen tæt, er journalist Kristian Corfixen, der har skrevet bogen ’Sygeplejersken’, som Netflix-serien bygger på. I bogen taler han med de pårørende til de fire patienter, der blev ofre for Christina Aistrup Hansens forgiftninger, og det har gjort indtryk.

- Med al den kaffe jeg drak, og alle de møder jeg tog, kom jeg tæt på de her mennesker, som ikke bare var cpr-numre i en lægejournal, forklarer han.

Pludseligt blev de virkelige.

Kristian Corfixen har aldrig før været så berørt af en sag, han har arbejdet med som journalist, og han er glad for den måde, som serien, der nu er tilgængelig i 190 lande, bliver fortalt på.

- Det ville være nemt at lave en serie, hvor man fokuserede på gerningspersonen, men de har gjort hende, der ender med at afsløre det, til hovedpersonen, og det, synes jeg, er vigtigt, at man har taget det valg, fordi det er ikke det nemmeste valg, forklarer han.

Positiv med et ’men’

For Daniella Holm Pedersen har det kostet nogle tårer at se serien.

Både hun og Tina Hansen er dog begge tilfredse med det, de har set.

For Guds skyld må vi ikke glemme, hvad der skete dengang

Tina Hansen, Sosu-hjælper

Men de synes, at serien mangler nogle af de detaljer, som Kristian Corfixens bog har fået med – især når det handler om de pårørende, tilføjer Tina Hansen.

- Jeg synes, at Kristians bog kommer mere i dybden omkring de pårørende, som er blevet hørt. Hvad de tænker, og hvad de føler. Netflix-serien skøjter lidt hen over det, synes jeg.

Men serien er vigtig og bærer på et vigtigt budskab, mener hun.

- For Guds skyld må vi ikke glemme, hvad der skete dengang. Det må ikke ske igen, slutter Tina Hansen.

Se hele indslaget om 'Sygeplejersken' fra 'Go' aften LIVE' på TV 2 PLAY