Nyheder

Podcast: Selvmord i psykiatrien

Lyt til TV2s nyhedspodcast 'Dato'.

Danmark har en sørgelig førsteplads, når det kommer til selvmordsforsøg i psykiatrien. For af alle landene i det økonomiske OECD-samarbejde – nærmest alle de vestlige lande – så er vi det land, hvor flest forsøger at tage deres eget liv, mens de er indlagt.

De seneste tre år har næsten 200 patienter forsøgt selvmord, mens de var indlagt i psykiatrien. I samme periode har mindst 64 patienter taget deres eget liv

I dagens afsnit har vi besøg af Ditte, der er mor til Rebekka. Rebekka tæller med i statistikken. Og selvom hendes selvmordsforsøg ikke lykkedes, så er hendes liv for altid forandret.

Vi skal advare om, at der er beskrivelser af selvmord i dagens episode.

Hvis du, eller nogen du kender, kæmper med tanker om selvmord, så kan du få rådgivning hos Livslinien på telefon 70 201 201.

Præcisering: Det fremgår af podcasten, at blandt OECD-landene har Danmark det højeste antal selvmord under indlæggelse. Men TV 2 er blevet gjort opmærksom på, at den OECD-liste med selvmord under indlæggelse, som Danmark topper, kun rummer tal for 19 af 38 af OECD-landene. Sammenligningen er forbundet med usikkerhed.

Medvirkende: Ditte Elnegaard Haddaoui, mor til Rebekka Elnegaard Wiede

Vært: Thomas Buch-Andersen

Tilrettelægger: Sidsel Ravn

Lyddesign: Pauli Galsgaard

Redaktør: Astrid Louise Jensen