Dagens overblik: Fields-tiltalt skød for at dræbe, siger anklageskrift

Tiltale kan vendes til Trumps fordel, partisangruppe tager ansvar for drab i Rusland, og Danmarks rigeste er blevet lidt mindre milliardær.

Påsken står for døren, havemøblerne blev stillet frem allerede ved overgangen til sommertid, og nu er det blevet tid for mange til at tage de første spadestik i haven.

For folk med hus og have vil der være nok at gøre med græspleje og forårsplantning. Hvis du føler dig lidt på herrens mark, er der tip at hente lige her.

Velkommen til dagens overblik.

Fields-tiltalt skød for at dræbe – note kan blive vigtigt bevis

Det var et planlagt angreb, der i sommeren 2022 førte til et masseskyderi i Fields i København.

Det fremgår af anklageskriftet, som TV 2 har fået aktindsigt i.

En 23-årig er tiltalt for at have dræbt tre personer samt at have forsøgt at dræbe yderligere 11. De dræbte er en 17-årig dreng, en 17-årig pige og en 46-årig mand.

Politiet har under efterforskningen mod den formodede gerningsmand fundet en note, der beskriver, hvor man skal sigte, og hvordan man skal agere i en situation, som den kom til at udspille sig i Fields.

Den tiltalte blev varetægtsfængslet dagen efter skyderiet og har siden været varetægtsfængslet i surrogat på en lukket psykiatrisk afdeling.

Retssagen begynder efter planen ved Københavns Byret 12. juni.

Historisk tiltale kan vendes til Trumps fordel til primærvalg

Selvom Donald Trump tirsdag aften dansk tid blev genstand for en historisk tiltale, kan det vise sig at være en velsignelse i forklædning.

I hvert fald ser opbakningen til den 76-årige ekspræsident ud til at være stigende, viser meningsmålinger.

Trump står dermed stærkt i kampen for at blive Det Republikanske Partis næste præsidentkandidat.

Samtidig er det trods politisk turbulens lykkedes for Trump at rejse store summer til sin kommende valgkampagne.

Gruppe truede med flere drab i Rusland – nu hævder de at have gjort alvor af det

En russisk modstandsgruppe ved navn Den Nationale Republikanske Hær har nu taget skylden for angrebet, hvor den kendte russiske militærblogger Vladlen Tatarskij blev dræbt og 40 personer såret søndag.

Partisangruppen afviser dermed de russiske myndigheders udlægning om, at Ukraines sikkerhedstjenester formentlig stod bag attentatet.

Samtidig hævder gruppen, at den 26-årige Darja Trepova, der som den hidtil eneste er anholdt og sigtet i sagen, er uskyldig.

Den Nationale Republikanske Hær har ved tidligere lejligheder påstået at stå bag terrorlignende angreb.

Oprørsgruppen har tidligere advaret om, at alle forretningsfolk, politikere, militærfolk og andre, som støtter Vladimir Putin, ville være legitime mål.

Skolebørn bliver jagtet af aggressive måger – nu skal fuglene skydes

Den amerikanske filminstruktør Alfred Hitchcock lavede med 'Fuglene' en gyser, som nok kan få ens ornithofobi (angst for fugle, red.) til at vifte med vingerne.

Virkeligheden viger dog ikke meget tilbage for fantasien.

Lige nu er Aabybro så hårdt plaget af måger, at de er blevet et problem for skolebørnene i byen.

En håndfuld reguleringsjægere har fået lov til at skyde de måger, der den seneste tid har terroriseret den nordjyske by.

Det er en hastesag at få stillet sigtekornet. Fra 15. april må mågerne nemlig ikke længere skydes, da de begynder at yngle.

Danmarks rigeste i stort fald på milliardærliste

Anders Holch Povlsen er stadig Danmarks rigeste, men på verdensplan er han faldet dramatisk ned ad listen.

Vurderingen af Bestseller-ejerens formue er skrumpet med 6,3 milliarder dollars til 7,3 milliarder. Holch-Povlsen er dermed gået fra en 135.-plads over de rigeste i verden til en placering som nummer 312.

Otte danskere figurerer på det amerikanske magasin Forbes' milliardærliste for 2023, som netop er udkommet. Og hvis man skal være lidt fræk, behøver ingen af dem nok at bekymre sig om prisen på smør – uanset et fald i formuen.