Nyheder

Nyhedsoverblik 25. marts

Her giver vi dig dagens nyheder i kort form. Vi opdaterer hele tiden, hele dagen. Du kan tippe TV 2s journalist her.

'Resten af livet' vinder Bodilprisen for bedste film

'Resten af livet' vinder hovedprisen til Bodilshowet som årets bedste dansk film. Den er instrueret af Frelle Petersen, og filmen er optaget i Tønder. Læs mere her.

Kristendemokraterne vil have atomkraft i Danmark

Kristendemokraterne ønsker, at kernekraft skal indgå på lige fod med øvrige energikilder. Det oplyser partiet lørdag aften ifølge Ritzau. Energiformen er helt nødvendig, hvis Danmark skal nå i mål med sine CO2-besparelser, mener KD-formanden Jeppe Hedaa.

Softgun fik politi til at rykke talstærkt ud

Politiet rykkede lørdag eftermiddag ud med fem vogne og betjente med skudsikre veste til en anmeldelse om, at to unge var blevet set med en pistol i Bjerringbro. Det oplyser vagtchef Jens Claumarch ved Midt- og Vestjyllands Politi til TV Midtvest lørdag aften. Det viste sig efterfølgende, at pistolen var en softgun - en pistol, der skyder med plastikkugler. 

Israels forsvarsminister beder regeringen om at standse reform

Israels forsvarsminister, Yoav Gallant siger, at den omstridte retsreform, som premierminister Benjamin Netanyahus regering forsøger at gennemtvinge, må standses. Det skriver Ritzau.

Nu begynder "Earth Hour"

Mellem klokken 20.30 og 21.30 bliver danskere opfordret til at slukke lyset. Det er miljøorganisationen Verdens Naturfond (WWF), som står bag den årlige markering. Folk over hele verden deltager i markeringen lørdag, som afholdes for at øge opmærksomheden på klimaforandringer.

Fire personer kørt på hospitalet efter trafikuheld

Fire personer er blevet kørt på hospitalet, efter at to biler kørte sammen på Fredensborg Kongevej i Nordsjælland. Det oplyser vagtchef David Borchersen ved Nordsjællands Politi på B.T. En af de fire er lettere tilskadekommet, mens de andre er kørt til tjek.

Tornado raser i Mississippi: Byer knust og mindst 23 dræbt

Mindst 23 personer er omkommet i forbindelse med, at en tornado og et voldsomt tordenvejr har ramt den amerikanske delstat Mississippi. Fire personer savnes. Det bekræfter Mississippis guvernør, Tate Reeves, ifølge AFP.

Sygdom aflyser Lulas besøg til Kina

Den brasilianske præsident, Luiz Inacio Lula da Silva, har aflyst et besøg til Kina, fordi han er blevet syg med influenza. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Rejsen skulle indbefatte et besøg hos præsident Xi Jinping, som Lula har forsøgt at styrke sine bånd til, siden han tiltrådte som præsident i januar.

EU og Tyskland indgår kontroversiel aftale om bilmotorer

EU og Tyskland meddeler lørdag, at de har indgået en kontroversiel aftale, der tillader, at der produceres biler med brændstofmotorer efter 2035. Det er på trods af, at der allerede eksisterer en europæisk aftale om, at brændstofmotorer i nye biler skal være udfaset i 2035. Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Tyvekoster for én million kroner fundet i jysk skov

Syd- og Sønderjyllands Politi har fundet 20 invertere til en værdi af en million kroner i en skov ved Tinglev. Det oplyser vagtchefen til TV 2. Ifølge vagtchefen stammer de mange invertere formentlig fra en nærliggende solcellefabrik, der for to uger siden var udsat for et tyveri.

Mand anholdt for angreb med granat og kniv i Berlin

En 61-årig mand er blevet anholdt, efter at tre personer er blevet såret under et angreb med en håndgranat og en kniv i Berlin. Det skriver nyhedsbureauet AP. Hændelsen fandt sted fredag aften i bydelen Reinickendorf, og et af de tre ofre meldes i livsfare. Håndgranaten er blevet detoneret.

Mindst fem døde efter eksplosion på chokoladefabrik

En eksplosion på en chokoladefabrik i Pennsylvania har kostet mindst fem mennesker livet, mens seks andre er meldt savnet. Det skriver nyhedsbureauet AP. Tidligere lørdag lød dødstallet på to. Årsagen til eksplosionen er ved at blive undersøgt.

Datingappen Grindr advarer sine egyptiske brugere om politiet

Den lgbt+-venlige datingapp Grindr advarer nu sine egyptiske brugere om falske profiler oprettet af myndighederne. Ifølge Grindr bruger politiet appen til at anholde homoseksuelle, biseksuelle og transpersoner. Det skriver Al Jazeera. Homoseksualitet er ikke officielt ulovligt i Egypten, men det accepteres ikke. 

Bil kører direkte ind i butiksfacade

En person er kørt ind i en butiksfacade i Køge. Det skriver Hovedstadens Beredskab, der er til stede. Beredskabet melder, at det er sket med lav fart. Hvad der har forårsaget ulykken, vides ikke. 

Tidligere svensk statsminister bliver fodboldboss

Fredrik Reinfeldt er blevet valgt som formand for Det Svenske Fodboldforbund (SvFF), skriver det svenske nyhedsbureau TT. Fra 2006 til 2014 var han statsminister i Sverige. 

Borgere uden varme i Aalborg efter strømsvigt

Efter strømsvigt i Aalborg er flere borgere helt eller delvist uden varme. Det oplyser Aalborg Forsyning til sine kunder ifølge TV2 Nord. Tidligere på dagen var knap 40.000 aalborgensere uden strøm, og flere lyskryds i byen virker fortsat ikke. 

Strømafbrydelse i Aalborg påvirker trafikken

Knap 40.000 borgere i Aalborg har lørdag været ramt af strømafbrydelse, og der er fortsat problemer. Eksempelvis virker næsten ingen lyskryds i byen, hvilket giver køkørsel på de større veje. Det skriver TV2 Nord

Opdateret 13:30: Meldingen er nu, at alle lyskryds virker. 

Mand død i arbejdsulykke på mejeri

En 61-årig mand er afgået ved døden i en arbejdsulykke på et mejeri i Jernved nær Esbjerg, efter at han væltede med en truck. Det skriver Sydjyllands Politi på Twitter. Politi og ambulance er til stede, ligesom arbejdstilsynet er tilkaldt. 

Mindst 21 dræbt af tornado i USA

Dødstallet fortsætter med at stige, efter at en tornado og voldsomt tordenvejr har ramt den amerikanske delstat Mississippi. Meldingen er nu, at 21 har mistet livet, mens mange flere er i kritisk tilstand. Det skriver CNN

Mindst 14 har mistet livet i tornado i Mississippi

Mindst 14 har mistet livet, i forbindelse med at en tornado og voldsomt tordenvejr fredag ramte den amerikanske delstat Mississippi. Det skriver Reuters. Uvejret har skabt store ødelæggelser over en strækning på 160 kilometer.