Nyheder

Nyhedsoverblik

Her giver vi dig dagens nyheder i kort form. Vi opdaterer hele tiden, hele dagen.

Denne liveblog opdateres ikke længere.

Flere banker går sammen for at sikre ro på de finansielle markeder

USA's centralbank oplyser søndag, at den har indgået en aftale med centralbankerne i Canada, England, Japan, den schweiziske centralbank og med Den Europæiske Centralbank (ECB). Nyhedsbureauet Reuters skriver, at hensigten er at berolige de finansielle markeder.

Livstruende ventetider på kræftafdeling

Kræftpatienter tilknyttet afdelingen for mave- og tarmkirurgi på Aarhus Universitetshospital må vente op til otte uger, før de kan få en operation. Det viser dokumenter, som DR har set. Ifølge overlæge kan ventetiden gøre, at patienterne bliver for syge til operation. 

Svenskerne strømmer over den norske grænse på jagt efter billige madvarer

Normalt er det nordmænd, der tager turen over grænsen til Sverige for at handle billige mad- og drikkevarer, men i øjeblikket er det omvendt. Det skriver NRK. Det skyldes, at priserne på svenske fødevarer er steget med over 20 procent det seneste år.

Nordmand erkender at have opbevaret kvinde i fryser

En norsk mand, som svensk politi mistænker for at have dræbt en kvinde, som er blevet fundet død i en fryser i regionen Värmland, er blevet varetægtsfængslet i 14 dage. Manden nægter sig skyldig i drab, men erkender usømmelig omgang med lig.

Schweizisk bank køber kriseramt Credit Suisse

Den schweiziske storbank UBS har opkøbt sin kriseramte rival Credit Suisse. Det bekræfter Schweiz' nationalbank på et pressemøde søndag aften. Credit Suisse har været under pres, fordi bankkunder har trukket store pengebeløb ud af banken.

BBC opfordrer sine ansatte til at slette TikTok

Det britiske medie BBC beder nu sine ansatte om at slette den kinesiske video-app TikTok fra deres arbejdstelefoner. Det skriver The Guardian. BBC begrunder beslutningen med, at regeringer i flere lande har udtrykt bekymring for, at app'en udgør en sikkerhedsrisiko. 

Beredskab på udkig efter oliepøl i Østjylland

I weekenden er Østjyllands Brandvæsen flere gange blevet kontaktet af borgere, der har været i kontakt med eller set en oliepøl i Aarhusbugten. Det skriver Århus Stiftstidende. Oliepøllen er endnu ikke blevet lokaliseret, men vinterbadere er kommet op af vandet fedtet ind i olie. 

Paludan vil brænde koran af i Storbritannien

Rasmus Paludan oplyser på Twitter, at han vil tage til Wakefield i Storbriannien for at brænde koranen af. Afbrændringen vil finde sted på onsdag 22. marts, altså samme dag som ramadanen indledes. 

Længeventet supersygehus åbner dørene

Supersygehuset i Køge skulle have slået dørene op for to år siden, men efter mange forsinkelser kan de søndag endelig slå dørene op for de første 80 patienter på sengeafdelingen.

Motorvej delvist genåbnet efter uheld

Nordjyske motorvej er genåbnet i nordgående retning med et spor efter et uheld ved Randers, der har skabt kø søndag eftermiddag. Det oplyser Vejdirektoratet. Politi og beredskab er stadig på stedet.

Forsinkelser på flere S-tog: Personer på skinnerne

Søndag eftermiddag er der forsinkelser på en del S-tog, da der er "personer i sporet" ved Københavns Hovedbanegård. DSB arbejder på at få normaliseret kørslen, skriver de på deres hjemmeside.

Uheld på motorvej skaber kø

Et uheld ved Randers skaber kø på Nordjyske motorvej. Uheldet betyder nemlig, at motorvejen er spærret mellem frakørsel 40 Randers C og frakørsel 39 Randers N. Vejen forventes tidligst genåbnet om tre kvarter.

FT: Bank tilbyder milliarder for kriseramte Credit Suisse

Den schweiziske bank UBS har ifølge den britiske avis Financial Times tilbudt at overtage kriseramte Credit Suisse for en milliard dollars. Det svarer til godt syv milliarder danske kroner.

DCU har fået ny formand

Morten Anderson er ny formand for Danmarks Cykel Union (DCU).  Udnævnelsen skete under forbundets årlige konkres, der i weekenden blev afholdt i Korsør. Det oplyser forbundet i en pressemeddelelse.

Gary Lineker misser endnu en fodbolddag på BBC

Den kendte fodboldkommentator og eks-landsholdspiller Gary Lineker misser endnu en søndags fodboldprogram på BBC, da han har mistet stemmen. Det oplyser BBC. Sidste weekend blev Lineker taget af skærmen efter et tweet, hvor han havde kritiseret regeringens asylpolitik og sammenlignet dens sprogbrug med Tyskland i 1930'erne.

Venstre vil sælge fredet ejendom og flytte hovedkontor

Venstre vil sælge partiets hovedkontor, den fredede ejendom Carlsminde i Søllerød. Det oplyser partisekretær Christian Hüttemeier til Politiken. Carlsminde har været Venstres hovedkontor siden 1970. I stedet skal der investeres i nye lokaler.

Assad besøger De Forenede Arabiske Emirater

Syriens præsident, Bashar al Assad, ankom søndag til De Forenede Arabiske Emirater på et officielt besøg. Det skriver Reuters.

43-årig tiltalt for at sælge massive mængder narko og piller

En 43-årig mand skal mandag for retten i Hjørring, hvor han er tiltalt for at håndtere og sælge hash, amfetamin, kokain og piller i massive mængder. Det skriver TV 2 Nord. For eksempel er han tiltalt for at have været i besiddelse af et halvt kilo amfetamin og 17.000 af de smertestillende Tramadolpiller.

Aktion ved Aarhus efter vinterbader svømmede i olie

Østjyllands Brandvæsen har sat gang i en mindre aktion på land og til vands ud for Risskov i Aarhus, efter at en vinterbader søndag morgen svømmede 15 meter ud og fik olie på sig. Det oplyser brandvæsenet til TV 2. Forsvarets JRRC er underettet om om hændelsen.

Ny overenskomst for privat hjemmepleje og friplejehjem

FOA og Dansk Erhverv er blevet enige om en ny toårig fornyelse af overenskomsten for ansatte på friplejehjem og i den private hjemmepleje. Det oplyser FOA i en pressemeddelelse.