Elon Musk undskylder for at håne handicappet Twitter-ansat

Twitter-ejeren Elon Musk undskylder for offentligt at have hånet en tidligere ansat med sit handicap.

Elon Musk måtte tirsdag krybe til korset, efter at han offentligt hånede en handicappet tidligere ansat i sit selskab Twitter.

Undskyldningen kom, efter at den tidligere medarbejder Haraldur Thorleifsson havde spurgt Elon Musk på Twitter, om han stadig var ansat i selskabet.

Han var nemlig ni dage forinden ligesom 200 andre ifølge The Guardian blevet låst ude af sin arbejdscomputer, som han siden da ikke havde kunnet få adgang til.

Lider af muskelsvind

Det fik først Elon Musk til at anklage Haraldur Thorleifsson for ikke at lave noget arbejde under dækning af at være handicappet.

- Virkeligheden er, at denne fyr (som selv er rig) ikke lavede noget arbejde med den undskyldning, at hans handicap forhindrede ham i at taste på tastaturet, skrev Elon Musk.

Islandske Haraldur Thorleifsson lider ifølge The Guardian af muskelsvind og sidder i kørestol.

Imens den offentlige udveksling fandt sted, hævder Haraldur Thorleifsson ifølge The Guardian at have modtaget en officiel opsigelse fra Twitter på e-mail.

"Misforståelse af situationen"

Et par timer efter Elon Musks første tweet, fik Tesla-stifteren dog dårlig samvittighed.

- Jeg vil gerne undskylde over for Halli (Haraldur Thorleifsson red.) på baggrund af min misforståelse af situationen, skrev Elon Musk.

- Det var baseret på ting, jeg havde fået at vide, som viste sig at være usande eller i visse tilfælde sande, men ikke betydningsfulde.

Ikke frisk på genansættelse

Ifølge Elon Musk overvejer Haraldur Thorleifsson nu et tilbud om alligevel at fortsætte som ansat i Twitter.

Haraldur Thorleifsson blev ansat i Twitter i 2021, da selskabet opkøbte hans startup Ueno.

Det virker til, at islændingen dog ikke vil tage imod Elon Musks tilbud om genansættelse.

- Jeg åbner meget snart en restaurant i Reykjavik (Islands hovedstad, red.) navngivet efter min mor, skriver han på Twitter.

Siden Elon Musk opkøbte Twitter sidste år for cirka 300 milliarder kroner har han fyret omkring halvdelen af selskabets 7500 ansatte.