GO'

Christian Stadil holder møder, ser Netflix og børster tænder på pigge: - Vi skal turde galskaben

Ifølge neurolog og overlæge kan man ikke udelukke, at piggene kan have en effekt, lyder det.

Han er et kendt ansigt i dansk erhvervsliv, og så er han en af Danmarks rigeste mænd med en formue på 9,5 milliarder kroner ifølge EjendomsWatch og Økonomisk Ugebrev.

Men Christian Stadil, der er stifter af og administrerende direktør i konglomeratet Thornico, der blandt andet ejer Hummel og flere andre selskaber, skiller sig også på mange andre måder ud fra mængden.

Han dyrker sin krop og sit sind, og så er pigge en stor og vigtig del af hans liv, afslører han i 'Go' morgen Danmark'.

Når Christian Stadil vågner en søndag morgen med tømmermænd, tager han eksempelvis gerne sit pigpandebånd på.

Det samme gør han, hvis han skal køre langt, når han tager en tur på løbebåndet eller bliver træt på arbejdet hen ad eftermiddagen.

- Jeg synes, at det er med til at give træningen mere power, og det får det mentale aspekt med, fordi man bliver mere grounded i sig selv, når man har den der smerte, der holder en fast til sig selv, forklarer han i ’Go’ morgen Danmark’.

Christian Stadil oplever, at smerten udvikler sig til en udskillelse af endorfiner, der først bliver til varme og derefter ro i kroppen.

Det er lidt den samme følelse, det giver at vinterbade, forklarer han.

Derfor har han piggene med sig næsten overalt, fortæller Christian Stadil.

Mediterer ikke på en sten

Selvom det kan lyde sådan, så fylder pigge ikke alt i Christian Stadils liv, forsikrer han.

- Det kan godt lyde sådan, at folk tror, at jeg sidder på en sten og mediterer – det gør jeg overhovedet ikke.

Men pigpandebånd og pigmåtter er blevet en integreret del af Christian Stadils hverdag, og han har flere pigredskaber liggende forskellige steder i huset, afslører han.

Han børster tænder på en udfoldelig pigmåtte, og den seneste sæson af HBO-serien 'White Lotus' har han blandt andet set liggende på en pigmåtte.

I ‘Go’ morgen Danmark’ fortæller han også, hvordan han for nylig holdt telefonmøde med en topchef i en stor dansk virksomhed med bare tæer på en pigpude under bordet.

Vil altid være "verdens bedste"

Det er ikke første gang, at Christian Stadil finder en ny måde at optimere sig selv på.

Som ung var det i høj grad at dyrke kampsport, der fangede hans interesse, mens han som voksen har udviklet en stor passion for champagne og at se MMA (voldsom kampsport, red.).

Vi skal turde galskaben

Christian Stadil, ejer af og direktør i Thornico

- Det er en indefrakommende trang eller lyst til at rykke lidt ved tingenes tilstand hos mig selv, lyder det.

Når Christian Stadil går all in på en ny metode, ved han godt, at det er ekstremt, og at han kan være mærkelig både som ven, chef, mand eller far.

Og det er noget, som Christian Stadils kone, Alice Stadil, har oplevet. Sømmåtterne i stuen har hun det udmærket med, men tandbørstemåtten var hun gerne foruden.

- Du er en kæmpe nørd, så uanset hvad du gør, så gør du det altid 100 procent. Så får du tunnelsyn. Med dig er det altid noget med at blive verdens hurtigste, verdens bedste, verdens mest et eller andet, siger hun om sin mand i ‘Go’ morgen Danmark’.

Vil ikke afvise effekt

TV 2 har i forbindelse med denne artikel forsøgt at spørge en lang række fagpersoner ind til virkningen af pigpandebånd og pigmåtter.

Men viden om effekten er begrænset.

Der er en placebovirkning i alle ting

Bo Biering-Sørensen, neurolog og overlæge

Kun Bo Biering-Sørensen, der er neurolog samt overlæge og klinikleder for neurologisk smerteklinik, spasticitetsklinikken og klinik for bevægelsesforstyrrelser på Rigshospitalet, har ønsket at medvirke.

Han er overbevist om, at der ikke findes lægefaglige studier på effekten af pigpandebånd eller pigmåtter, men kan ikke afvise, at piggene har den præstationsfremmende effekt, som Christian Stadil beskriver det.

- Jeg kan ikke udelukke, at der bliver udskilt endorfiner i hjernen, lyder det.

Bo Biering-Sørensen understreger dog, at han aldrig har hørt om nogen, der bruger pigge som en del af en behandling.

Det nærmeste sammenligningsgrundlag er akupunktur, vurderer overlægen.

Og på Rigshospitalet tilbyder de ikke akupunktur til patienter, da der ikke findes nogen kliniske studier, der kan bevise effekten, forklarer Bo Biering-Sørensen.

Nogle, eksempelvis patienter med kroniske smerter, opsøger derfor behandlinger med akupunktur andre steder, og i nogle tilfælde virker det, forklarer Bo Biering-Sørensen.

Og flere af hans patienter beskriver den effekt, som Christian Stadil oplever.

- Der er en placebovirkning i alle ting, så hvis de synes, at den alternative behandling giver energi eller virker smertelindrende, kan jeg ikke se et problem i det, siger han.

Det er vigtigt at have modstand

Om det er smertefulde pigge, en hård sport eller noget helt tredje, så tror Christian Stadil på, at mennesker har godt af at opleve smerte eller modstand.

Han henviser til Nietzsches meget brugte sætning om, at hvad der ikke dræber dig, gør dig stærkere.

Hummel-ejeren mener selv, at pigredskaberne sørger for, at han ikke får ”fis i kasketten”, som han selv beskriver det.

Og så alligevel.

- Vi skal turde galskaben, vi skal turde se svaghederne i øjnene, og så skal vi erkende, at det perfekte er røvsygt, for der er ingen af os, der er perfekte, skal jeg hilse og sige.

Se hele interviewet med Christian Stadil i 'Go' morgen Danmark' på TV 2 PLAY