Tre ungarbejdere laver sjov med kunder – og det er et hit

De tre drenges kommunikationsevner imponerer ekspert, der tror, at man vil se flere lignende tilfælde i fremtiden.

”Undskyld mig. Pantmaskinen virker ikke. Det er simpelthen ikke i orden, jeg kommer aldrig igen her”, lyder det fra en vred kunde.

”Mener du det?”, svarer en tydeligt forskrækket kassearbejder, inden han bryder sammen i gråd og vrede.

Det er blot en af de mange videoer, som tre ungarbejdere fra Rema 1000 i Hillerød, Christian Helweg, Guillaume Valdemar Rindsig og Elias Schjørring, har delt på Tiktok med stor succes.

Video: @REMA1000HILLEROD Video: Julie Tantholdt

I deres fritid laver de videoer til Tiktok fra supermarkedet, hvor de selv spiller rollerne som kunder og medarbejdere. De laver sjov med kunder, der betaler med en håndfuld mønter, kunder, der leder efter rasp, og kunder, der beder om kvitteringen og går, inden den er udskrevet.

Selvom videoerne, der har fået millioner af visninger på det sociale medie, er ren fiktion, har de også rod i virkeligheden.

- Det er ofte en kundesketch, et scenarie, vi selv har oplevet, eller noget, der er blevet skrevet i vores kommentarspor, fortæller Christian Helweg i ’Go’ morgen Danmark’.

Har tiltrukket nye ungarbejdere

Idéen til Tiktok-videoerne startede til en firmafest på Jensens Bøfhus, og selvom drengenes chef, Brian Hviid Hauge, i første omgang ikke var begejstret for idéen, gik de i gang med projektet.

Brian Hviid Hauge vidste dengang ikke, hvad Tiktok var, men i dag er han taknemmelig for drengenes videoer.

- Jeg er jo megastolt af det, drengene har lavet. Jeg havde slet ikke set den succes komme, som de har skabt. Det er jo helt ekstremt, lyder det.

Brian Hviid Hauge synes, at Christian Helweg, Guillaume Valdemar Rindsig og Elias Schjørring har fundet en god måde at lave sjov med de ting, de ofte kan opleve i løbet af en arbejdsdag.

Og så har de næsten to millioner videolikes haft en anden positiv effekt, forklarer Brian Hviid Hauge:

- Vi oplever, at rigtig mange i aldersgruppen 14-15 år, som bruger Tiktok, rigtig gerne vil arbejde i Rema 1000 i Hillerød.

God kommunikation

Mette Skammeritz, der er konceptudvikler og Art Director ved Radius CPH, indrømmer, at Rema 1000 i Hillerød er hendes yndlingsprofil på Tiktok.

- Det lyder lidt skørt, for normalt er man ikke fan af supermarkedsprofiler på sociale medier, men jeg har virkelig været fascineret over, hvad drengene har gjort, fortæller hun.

Videoerne giver et godt indblik i ungarbejdernes hverdag, og ud fra et kommunikationsperspektiv er det en god idé, forklarer Mette Skammeritz.

Når Christian Helweg, Guillaume Valdemar Rindsig og Elias Schjørring laver sjove Tiktok-videoer, er de nemlig gode ambassadører for virksomheden, og det smitter positivt af på forbrugerne, mener hun.

Jeg råbte: ”Følg Rema 1000 på Tiktok”, hvor Tobias Rahim så gentog det

Elias Schjørring, HF-elev

Mette Skammeritz forklarer, at andre virksomheder som Mærsk også benytter sig af employer branding, som det hedder, på Tiktok, og hun tror, at det bliver mere udbredt i fremtiden.

- Hvis du bare laver noget godt og sjovt indhold, som drengene gør, så har du mulighed for at gå viralt natten over. Det koster ikke så meget. To timer efter arbejde og en iPhone, lyder det.

Video: TIKTOK @REMA1000HILLEROD Video: Julie Tantholdt

På scenen med Tobias Rahim

Christian Helweg, Guillaume Valdemar Rindsig og Elias Schjørring har fået meget positiv respons for deres Tiktok-videoer.

Nogle kunder har rost dem direkte, mens andre kigger en ekstra gang og fniser, når de ser en af de tre drenge bag kassen.

For de tre venner handler det stadig bare om at have det sjovt, og så kommer likes og visninger i anden række, forklarer Elias Schjørring.

Se klippet med Elias Schørring og Tobias Rahim her. Video: @REMA1000HILLEROD Video: Julie Tantholdt

Men da han til en Tobias Rahim-koncert endte på scenen, greb han muligheden for at få flere følgere til deres konto.

- Jeg råbte: ”Følg Rema 1000 på Tiktok”, hvor Tobias Rahim så gentog det, slutter han.

Se hele indslaget fra 'Go' morgen Danmark' på TV 2 PLAY