Martin Lidegaard om Sofie Carsten Nielsen-exit: - Det kommer som et chok for os alle

Næstformanden vil ikke svare på, hvorvidt han selv stiller op til posten som de radikales nye formand.

Leder for Radikale Venstre Sofie Carsten Nielsen har ved en kort pressebriefing onsdag eftermiddag sagt, at hun trækker sig som leder af partiet.

Og det er partiets næstformand Martin Lidegaard "utrolig trist over".

- Det kommer lidt som et chok for os alle. Nu vil vi lige afvente, hvem der bliver valgt til den radikale gruppe, og så mødes vi selvfølgelig og konstituerer os, siger han.

Vil ikke svare på, om han selv stiller op

Martin Lidegaard vil ikke svare på, hvorvidt han selv stiller op til posten som de radikales nye formand, og han har i det hele taget ikke yderligere kommentarer til Sofie Carsten Nielsens exit.

- Det er også meget nyt for mig, at Sofie lige har valgt at gå, så vi har alle sammen lige brug for at samle tankerne og tale sammen, inden vi tager det for åben skærm, siger Martin Lidegaard.

Pressen fangede ham foran Amalienborg, efter han netop havde meddelt Dronningen, at Radikale Venstre ikke overraskende ønsker at pege på Mette Frederiksen som forhandlingsleder.

Personlige stemmetal ser dystre ud

Årsagen til, at Sofie Carsten Nielsen trækker sig, er, at de personlige stemmer er løbet ind, og at det for hendes vedkommende ser dystert ud.

- Jeg har sagt de sidste par dage, at selvfølgelig bliver jeg valgt, for man skal tro på det, man gør i politik. Men stemmetallene viser meget tydeligt, at der ikke er tillid til mig. Og uanset om jeg bliver valgt ind eller ej, så er mandatet for svagt, siger hun.

Radikale Venstre er ved valget gået 4,8 procentpoint tilbage, hvilket mere end halverer partiet, der får 7 mandater i Folketinget.

Valget af ny leder vil formentlig ikke gå stille for sig

TV 2s politiske redaktør, Hans Redder, kalder det "enormt opsigtsvækkende historie om et valg, som vil gå over i historien".

Han hælder til, at Martin Lidegaard bliver Sofie Carsten Nielsens afløser og påpeger, at valget af en ny leder formentlig ikke vil gå stille for sig.

Det skyldes, at der ved sidste kampvalg i partiet, hvor Sofie Carsten Nielsen blev valgt, var folk i folketingsgruppen, der ikke ville have Martin Lidegaard som leder.