Jeppe Kofod bliver ikke valgt til Folketinget

Den fungerende udenrigsminister har ikke fået nok stemmer til et mandat.

Jeppe Kofod (S) er ikke blevet valgt til Folketinget

Den fungerende udenrigsminister var opstillet i Sjællands Storkreds, men han får ikke et af de syv mandater, som socialdemokratiske stemmer ellers rakte til, da han ikke har fået nok personlige stemmer.

Fungerende finansminister Nicolai Wammen (S) reagerer på nyheden om, at hans politiske kollega ikke opnår valg, hvilket TV 2 meddeler ham.

- Det er nyt for mig. Han er en dygtig udenrigsminister. Jeg synes bestemt, at han har fortjent at blive valgt til Folketinget, siger han.

Flere ministre på valg

Andre kendte socialdemokrater, heriblandt et par ministre, er valgt og genvalgt i kredsen.

Nemlig Astrid Krag, Kaare Dybvad Bek, Magnus Heunicke, Rasmus Horn Langhoff, Kasper Roug, Mette Gjerskov og debutanten Frederik Vad.

Heller ikke partiets tidligere boligordfører Tanja Larsson, som ifølge Ekstra Bladet brød reglerne om brug af de gratis boliger, som Folketinget stiller til rådighed, har klaret skærene i kredsen.

Sidste efterår trak hun sig fra posten som partiets boligordfører.

Omkring 20 år i Folketinget

Kofod kom i Folketinget i 1998.

Ti år senere trak han sig fra alle sine udvalgsposter, fordi han havde haft sex med en 15-årig pige på en højskole i forbindelse med et arrangement i Socialdemokratiets ungdomsparti, DSU. Han var 34 år på det tidspunkt.

Sagen blev taget op igen for et par år siden, da debatten om sexisme på arbejdspladserne begyndte at rulle. Alternativet og Radikale Venstre mente, at Jeppe Kofod burde trække sig fra sin post som udenrigsminister.

Han blev i Folketinget indtil 2014, hvor han blev EU-parlamentariker.

Jeppe Kofod forlod Europa-Parlamentet i 2019 for at komme hjem og blive en del af Mette Frederiksens rene socialdemokratiske regering.