Dagens overblik: Regeringen vil indføre passagerafgift på flyrejsende

Rigsrevisionen skal undersøge varmechecken og ministres brug af kreditkort, og Volvo vil ikke længere sælge diesel- og benzinbiler i Danmark.

Velkommen til dagens overblik.

Regeringen kommer med grønt udspil til flyrejser

Regeringen vil indføre en passagerafgift på 13 kroner på alle flybilletter til fly, der letter fra danske lufthavne. Skatteminister Jeppe Bruus (S) fortalte, at den skal finansiere udgifterne til grønt brændstof.

Det var en del af udspillet 'Grøn luftfart for alle', som blev præsenteret i Københavns Lufthavn i dag.

Klimaminister Dan Jørgensen (S) sagde, at Danmark i 2025 – altså om tre år – skal have en helt grøn flyrute indenrigs. I 2030 skal al indenrigs flytrafik være på bæredygtigt brændstof.

Min kollega har øverst i følgende blog skrevet om fire ting, som vi lærte på pressemødet.

Rigsrevisionen skal undersøge varmecheck...

Der er udbetalt varmechecks for 2,4 milliarder kroner, og der har været talrige historier om fejlagtige udbetalinger.

Det skal Rigsrevisionen nu kigge nærmere på.

Varmechecken er udbetalt på baggrund af tal fra BBR-registret. Ifølge Dan Jørgensen var det den bedste løsning for at få pengene hurtigt ud til danskerne, der er økonomisk pressede af de stigende priser.

Undersøgelsen forventes at tage et halvt år at lave.

… og ministres brug af kreditkort

Rigsrevisionen får hænderne fulde, fordi ud over varmechecken skal også ministres brug af betalingskort kulegraves. Undersøgelsen omfatter alle ministre fra i dag og tilbage til 2015.

Statsrevisorerne skal finde ud af, hvor udbredt det er, at ministre får et betalingskort, og om de bliver brugt på en måde, der stemmer overens med reglerne.

Rasmus Prehn (S), minister for landbrug, fiskeri og fødevarer, har tidligere været i Ekstra Bladets søgelys for at bruge sit ministerkort til at betale for blandt andet besøg på restauranter og værtshus.

Volvo stopper salg af sorte biler

Der har også været fokus på grøn transport til lands i dag.

Selskabet Volvo Car Denmark stopper salget af biler, der udelukkende kører på benzin eller diesel. Det oplyste selskabet i en pressemeddelelse.

Volvo har nemlig forpligtet sig til at blive klimaneutral i 2040. Derfor satser selskabet på at sælge el- og hybridbiler fremover.

Volvo i Norge har gjort det samme.

Jess Thorup er fortid i FCK

Utilfredsstillende resultater er årsagen til, at fodboldklubben FC Københavns bestyrelse har smidt træner Jess Thorup på porten. Det fortalte bestyrelsesformand Allan L. Agerholm.

Han bliver skiftet ud med Jacob Neestrup, der var Thorups assistenttræner. Som 34-årig bliver Neestrup klubbens yngste cheftræner nogensinde.

Fodboldklubbens fans gav udtryk for deres utilfredshed, efter at københavnerklubben tabte 1-2 til FC Midtjylland, hvorefter de råbte :"Thorup raus (ud, red.), Thorup raus, Thorup raus".

***