Dronning Elizabeth har selv planlagt meget af sin begravelse

Dronningens begravelse har været planlagt i lang tid, og intet er overladt til tilfældighederne, forklarer ekspert.

Der ligger mange tanker og forberedelser bag dronning Elizabeths begravelse.

Faktisk har dronningen selv haft en finger med i spillet i meget af planlægningen af sin egen begravelse.

Det fortæller ekspert i det britiske kongehus Lone Theils.

- Hun har sat sit fingeraftryk på den her dag og været med til at planlægge den. Det har hun gjort med henblik på at samle Commonwealth, siger Lone Theils.

Det kommer til udtryk i løbet af begravelsen, at Elizabeth ikke blot var dronning for Storbritannien, men dronning for alle Commonwealth-landene. Noget, der gennem hendes tid på tronen har ligget hende meget på sinde.

- Hun vil gerne sende et stærkt signal om, at hun ikke kun var briternes dronning, men også dronning for hele det store sammenhold i de tidligere kolonier, siger Lone Theils.

Derfor var der gurkha-soldater med til at bære hende frem til Buckingham Palace.

Gurkha-soldater er nepalesiske soldater, der blev rekrutteret til at gøre tjeneste i den britiske hær i kolonitiden.

Begravelsesoptaget blev ført an af ridende canadisk politi fra Westminster Abbey to Hyde Park. Den ene hest hedder Elizabeth opkaldt efter dronning Elizabeth 2.’s mor.

Kirken

Westminster Abbey er den kirke, hvor Elizabeth blev både gift og kronet og skal ifølge en udtalelse fra Buckingham Palace ære hendes "bemærkelsesværdige regeringstid og livslange tjeneste som statsoverhoved."

Ligvognen

Dronning Elizabeths kiste blev fragtet til Buckingham Palace for sidste gang i en ligvogn, som hun efter sigende også har haft indflydelse på designet af.

Ligvognen er designet med ekstra store vinduer samt gennemsigtigt glastag for at give offentligheden de bedste muligheder for at se kisten. Ligvognen – en britisk bygget Jaguar – er også udstyret med lys, så kisten bliver oplyst og er synlig selv i mørke.

Ligvognen bærer dronning Elizabeths personlige monogram.

Hendes mand, prins Philip, der døde i april, havde også sat sit særpræg på netop valg af ligvogn. Hans kiste blev kørt i en armygrøn Land Rover, der refererede til hans tid i den britiske flåde.

Flaget

Kisten er svøbt i dronning Elizabeths personlige flag The Royal Standard.

Flaget repræsenterer monarkens suverænitet og bliver kun hejst, når monarken er til stede på et af de kongelige residenser eller på køretøjer, når de rejser.

Ovenpå flaget ligger dronningens scepter og krone, som ligesom flaget vil blive fjernet, inden kisten sænkes i jorden.