GO'

Connie Nielsen spiller sin vigtigste rolle nogensinde, siger hun

Connie Nielsen fastede i seks måneder for at komme til at ligne Karen Blixen, fortæller hun i ’Go’ morgen Danmark’.

Karen Blixen opgav som 46-årig sit Afrika-eventyr og flyttede hjem til sin mor og tante i Rungstedlund. Hun var mentalt og fysisk nedbrudt, og hun havde ikke lyst til at leve.

Det er en fortælling, de færreste kender.

Men historien om den danske forfatters hjemkomst til Danmark kan lige nu ses i Viaplay-serien ’Drømmeren – Karen Blixen bliver til’ med den danskfødte Hollywoodstjerne Connie Nielsen i hovedrollen.

Serien skildrer perioden, hvor Karen Blixen blandt andet forsøgte at begå selvmord og samtidig kæmpede, sommetider mod sin egen familie, for at blive en verdenskendt forfatter, fortæller Connie Nielsen i ‘Go’ morgen Danmark’.

Den danske Hollywoodskuespiller kalder rollen som Karen Blixen den vigtigste, hun nogensinde har spillet, og hun tror, at serien kan være med til at inspirere andre i dag.

- Selv Danmarks mest berømte forfatter begyndte ikke, før hun var 46 år. Så jeg føler, at den her historie virkelig kan give håb og kraft til mange mennesker, der måske sidder fast i et job lige nu, som de ikke kan lide, lyder det.

Fastede i månedsvis

For Connie Nielsen har arbejdet med serien givet hende mulighed for at grave sig dybt ned i Karen Blixens liv.

Den danske skuespiller kan ikke huske, at hun tidligere har set en anden film eller serie, der på samme vis skildrer en kvindelig kunstners arbejde, og hvordan et forfatterskab bliver til.

Serien står samtidig i stor kontrast til de Hollywoodfilm, som mange kender Connie Nielsen fra. Inden hun skulle indspille serien, havde hun netop spillet med i Justice League-filmen 'Wonder Woman', fortæller hun.

Hendes veltrænede krop skulle derfor hurtigt forvandles til en svækket krop, så Connie Nielsen gik på fastekur.

- Det var seks måneder, hvor jeg ikke spiste, og hvor mit ansigt fuldstændig faldt sammen, og jeg så forfærdelig ud, forklarer hun.

Har oplevet samme mur

I serien forsøger Karen Blixen at få sin brors hjælp til at komme igennem til det store, britiske forlag Putnam books med sin litteratur.

Her får hun svaret: ”Du gør det ikke let for dig selv”, og det er en attitude, som Connie Nielsen har oplevet selv.

Karen Blixen spørger sin bror om hjælp til at komme i kontakt med et stort, britisk forlag. Video: 'Drømmeren - Karen Blixen bliver til' / Viaplay Group Video: Julie Tantholdt

Hun har ofte fået at vide, at hendes projekter og idéer var meget ambitiøse, når hun har præsenteret dem for andre.

Connie Nielsen mener, at det skyldes, at hun er kvinde.

- At systemet er sat op til ikke at se mig, det har jeg selv følt. At systemet er sat op til ikke at tage mig alvorligt. Systemet er den her mur, som man som kvinde kaster sig op imod, og som først nu er begyndt at falde, lyder det.

Connie Nielsen oplever dog, at tingene er ved at ændre sig til det bedre. På produktionen af ’Drømmeren – Karen Blixen bliver til’ har der været mange kvinder ansat, fortæller hun:

- Nu skal vi have fat i alle de andre grupper, så vi alle i samfundet kan ses og høres.

Se hele interviewet med Connie Nielsen i 'Go' morgen Danmark' på TV 2 PLAY