Nyheder

Pape skal skilles

Papes mand har været i mediernes søgelys, efter han har fortalt historier om sin fortid, som har vist sig at være usande.

Konservatives partileder, Søren Pape Poulsen, skal skilles fra sin mand, Josue Medina Vasquez Poulsen.

Det skriver han på Facebook.

Han påpeger i det kortfattede Facebook-opslag, at der har været meget fokus på hans privatliv i den seneste tid.

- Jeg ønsker ikke at gå yderligere ind i dette, men blot sige at vi begge er enige om, at vores ægteskab er slut og ønsker hinanden det bedste videre på livets rejse, skriver han.

Søren Pape Poulsen tilføjer, at han ikke har yderligere at sige til pressen.

Pape bekræftede, at han var blevet gift med Vasquez sidste år men oplyste ikke datoen. Det skete på rådhuset, fortalte han til Ekstra Bladet. Planen var, at et kirkebryllup i Viborg Domkirke skulle følge.

Ifølge Søren Pape Poulsens hjemmeside mødte han og Josue Medina Vasquez hinanden i Bruxelles i juni 2013.

Usande historier

Josue Medina Vasquez har været central i en række historier den seneste tid, hvor det har vist sig, at ting, som Pape har oplyst om sin mand, ikke var rigtige.

Blandt andet at Vasquez, der oprindeligt er fra Den Dominikanske Republik, skulle være nevø til den tidligere præsident i hjemlandet, Danilo Medina Sánchez. Men det var ikke korrekt, skrev Ekstra Bladet, der var i kontakt med den tidligere præsidents advokat.

Derudover hævdede Josue Medina Vasquez at være jøde og en del af en lille menighed i Den Dominikanske Republik, men Ekstra Bladet har også fundet frem til, at hans familie var kristne og ganske religiøse. De havde endda grundlagt en adventistkirke i landet.

Søren Pape har senere forklaret, at han ikke vidste, at der var tale om usandheder.

- Min mand har sagt ting, som er forkert, skrev han i et opslag på Facebook – uden dog at komme nærmere ind på hvad der er blevet løjet om.

- Andet er baseret på misforståelser. Det er oplysninger, som også jeg har viderebragt men i god tro, skrev Søren Pape.

En omkostning for hans privatliv

Politisk kommentator Jarl Cordua siger kort efter, at nyheden er kommet frem, at det er et eksempel på, at det er en "omkostning i hans privatliv, som han nu må betale for at stille sig til rådighed som statsministerkandidat".

- Man må sende ham en tanke og sige, det er godt nok hårdt at deltage i politik på det niveau, siger han og tilføjer:

- På den anden side kan det ikke komme som den helt store overraskelse for ham, at det er vilkårene, når man stiller sig frem som statsministerkandidat, at pressen går en efter i sømmene.

Han mener dog, at den skade, som Søren Pape Poulsens troværdig har lidt, ikke bliver ændret på. Men der er fremover ikke så stort pres på partilederen for at besvare spørgsmål om manden.