Nyheder

Visse betalingskort, mobilbanker, netbanker og pengeautomater er nede

Mobilepay-overførsler kan også være omfattet af nedbruddet.

Cirka hver femte danske bankkunde oplever lige nu, at man ikke kan betale med betalingskort, ligesom både mobil- og netbank samt pengeautomater er nede.

Det gælder for 25 pengeinstitutter. Det oplyser BEC, der er en it-virksomhed, der arbejder med pengeinstitutter.

- Så vi arbejder på højtryk og beklager generne mange gange, siger Jens Møller Nielsen, der er kommunikationschef i BEC.

Kunder i for eksempel Nykredit Bank, Spar Nord, Arbejdernes Landsbank og Handelsbanken er nogle af dem, der er omfattet af driftsudfaldet. På BEC's hjemmeside er der en liste over pengeinstitutter, der ikke fungerer søndag morgen.

En planlagt genstart

Fejlen er opstået i forbindelse med en planlagt genstart natten til søndag. Systemerne skulle have været oppe at køre klokken 06 søndag morgen, men der opstod altså en fejl, som gjorde, at det ikke er lykkes.

- Vi har teknikere i fuld gang med at identificere fejlen, men jeg har ikke hørt, at det er sket endnu, siger kommunikationschefen.

Mobilepay-overførsler kan også være ramt af fejlen.

Prøv med mindre beløb

Jens Møller Nielsen siger, at der er en chance for, at selvom man måtte være kunde i en af de ramte banker, så kan ens betalingskort godt virke alligevel, hvis man betaler mindre beløb.

Størrelsen på beløb, der muligvis kan gå igennem, er dog ikke ens for alle pengeinstitutter, siger kommunikationschefen.

Indtil fejlen er fundet, opfordrer han til, at man enten betaler med et andet kort eller forsøger med mindre beløb.