Nyheder

Salman Rushdie er i respirator efter angreb

En 24-årig mand er anholdt for angrebet, der fordømmes af flere verdensledere.

Salman Rushdie ligger i respirator og vil sandsynligvis miste et øje, efter at han fredag blev overfaldet under en forelæsning i New York i USA.

Derudover er forfatteren blevet stukket i armen og kan ikke tale. Det oplyser forfatterens agent til nyhedsbureauet Reuters.

- Det er ikke godt nyt, lyder det fra agenten til nyhedsbureauet.

75-årige Salman Rushdie, der er kendt for hovedværket 'De sataniske vers', blev angrebet på scenen i byen Chautauqay, hvor han ifølge politiet i New York blev stukket i hals- og maveregionen. Herefter blev han fløjet til hospitalet med helikopter, hvor han nu ligger i respirator.

24-årig gerningsmand identificeret

Gerningsmanden er identificeret som den 24-årige Hadi Matar fra delstaten New Jersey. Den 24-årige havde købt billet til eventet og handlede ifølge myndighederne alene. Motivet er endnu ikke fastslået.

Angrebet på Salman Rushdie fordømmes vidt og bredt på de sociale medier, hvor både forfatterkolleger og verdensledere udtrykker forargelse over angrebet.

Det gælder blandt andre Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, Storbritanniens indenrigsminister, Priti Patel, og bestsellerforfatteren Khaled Hosseini.