Antallet af nye coronatilfælde fortsætter tendens

Det er fortsat samme aldersgruppe, der har den største andel af smittede.

Tendensen med færre coronasmittede fortsætter, og mellem uge 29 og 30 er antallet af bekræftede tilfælde faldet med 19 procent.

Det viser en ugentlig rapport, som torsdag er udgivet af Statens Serum Institut (SSI).

- Det samlede fald i smitten på nationalt niveau afspejler et generelt mønster af faldende smitte på tværs af geografi og aldersgrupper, konkluderer instituttet i rapporten.

Nedsat smitte på plejehjemmene

Det er fortsat blandt de 50-69-årige, at smitten er mest udbredt. Her er 246 indbyggere per 100.000 bekræftet smittet.

Kigger vi på alle bekræftede tilfælde i samme periode, er der 183 smittede per 100.000 indbyggere.

Samtidig konkluderer SSI, at der samlet set er en ”markant nedsat forekomst af smitte blandt plejehjemsbeboere”, mens der også er et fald i antallet af nyindlagte plejehjemsbeboere med corona.

Ligeledes ses et fald i smitteforekomsten blandt personale i både social- og sundhedssektoren.

De faldende smittetal kommer efter flere uger med lignende udvikling. Således kunne SSI også mellem uge 28 og 29 melde om et fald på 14 procent, mens der også ugen forinden var en nedgang på tre procent.

Seneste rapport viser også, at antallet af nye indlæggelser er faldet med 23 procent fra uge 29 til 30. I denne kategori er det fortsat de 70-89-årige, der udgør den største andel.

Også positivprocenten er gået en smule ned. Dog hører det med til historien, at antallet af pcr-tests er faldet med 15 procent mellem de to uger.

Selvom de seneste ugers tal fra SSI virker positive, skal vi ikke mere end halvanden måneds tid tilbage, før de havde omvendt fortegn.

Her var smittetallene i vækst, og der begyndte at blive sat spørgsmålstegn ved, om coronarestriktioner igen burde komme på tale.

Også WHO har for få uger siden advaret om store coronaudfordringer til efteråret.

Men for nu er smittetallene altså kun på vej i én retning, og det er ned.

Det er fortsat Omikron-undervarianten BA.5, der er dominerende i Danmark. Den udgør 92 procent af de sekventerede prøver i uge 30.

- Der er ikke tegn til bekymrende fremvækst af andre undervarianter, skriver SSI.

Derudover understreges det også i rapporten, at der ikke er "tegn til overdødelighed" i befolkningen generelt, selvom der har været 60 dødsfald blandt coronasmittede i uge 30 sammenlignet med ugen før.