Rusland invaderer Ukraine

Få overblik over Ruslands invasion af Ukraine

---MÅ IKKE SLETTES---

Visuel Storytelling (mailto:redaktioneludvikling@tv2.dk)

Her får du løbende et overblik over de russiske styrkers fremrykning i Ukraine, seneste flygtningetal og en historisk tidslinje. Situationen udvikler sig time for time, og derfor vil artiklen også blive opdateret.

3. juli

Rusland hævder at have opnået kontrol over hele Luhansk – Ukraine afviser

Seneste nyt i invasionen 3. juli.
Seneste nyt i invasionen 3. juli. Foto: TV 2 Grafik

Melitopol: Ukrainske tropper har ramt en af fjendens baser i den russisk-kontrollerede by Melitopol i det sydøstlige Ukraine med "flere end 30 missilskud".

Lysytjansk: Både Ukraine og prorussiske separatister hævder hver især at have kontrollen med den sidste store ukrainske bastion i Luhansk-regionen, Lysytjansk. Søndag har den russiske forsvarsminister meldt til præsident Vladimir Putin, at Luhansk nu er "helt befriet". Næsten samtidig lød det fra ukrainske myndigheder, at byen fortsat er i ukrainske hænder.

Belgorod: Russerne beskylder Ukraine for at stå bag et angreb mod byen Belgorod på den russiske side af grænsen mellem de to lande. Angrebet er ikke bekræftet fra ukrainsk side, men ifølge Rusland er mindst tre personer døde, fire sårede og en række etageejendomme blevet ødelagt i angrebet.

Invasionen dag for dag

Sådan fordeler de ukrainske flygtninge sig i Europa

Af Benjamin Bisgaard Krogh, Camilla Carlson, Said Nuh, Lasse Kalhauge, Visuel Storytelling

Kilde til grafiske kort: New York Times.