Rusland invaderer Ukraine

Få overblik over Ruslands invasion af Ukraine

---MÅ IKKE SLETTES---

Visuel Storytelling (mailto:redaktioneludvikling@tv2.dk)

Her får du løbende et overblik over de russiske styrkers fremrykning i Ukraine, seneste flygtningetal og en historisk tidslinje. Situationen udvikler sig time for time, og derfor vil artiklen også blive opdateret.

2. juli

Rusland vinder en smule frem i Lysytjansk

Seneste nyt i invasionen 2. juli.
Seneste nyt i invasionen 2. juli. Foto: TV 2 Grafik

Lysytjansk: Rusland opnår lige nu "mindre fordele" i Lysytjansk i Sjevjerodonetsk-regionen. Sådan lyder det i den seneste efterretning fra det britiske forsvarsministerium. I efterretningen lyder det desuden, at der lige nu fortsat er både luft og artilleriangreb mod regionen.

Odesa: Mindst 21 mennesker blev dræbt i angrebene på havnebyen Odesa fredag, og omkring 40 blev såret ifølge ukrainske myndigheder. Lørdag lød det så fra præsident Volodymyr Zelenskyj, at der ifølge ham var tale om et angreb "med fuldt overlæg" og var et udtryk for "målrettet russisk terror".

Mykolaiv: Kun dagen efter angrebet mod Odesa lød der tidligt lørdag morgen "voldsomme" eksplosioner i den sydukrainske by Mykolaiv ifølge byens borgmester. Hvad der har forårsaget eksplosionerne, er der endnu ingen forlydender om.

Invasionen dag for dag

Sådan fordeler de ukrainske flygtninge sig i Europa

Af Benjamin Bisgaard Krogh, Camilla Carlson, Said Nuh, Lasse Kalhauge, Visuel Storytelling

Kilde til grafiske kort: New York Times.