Rusland invaderer Ukraine

FĂĄ overblik over Ruslands invasion af Ukraine

---MĂ… IKKE SLETTES---

Visuel Storytelling (mailto:redaktioneludvikling@tv2.dk)

Her får du løbende et overblik over de russiske styrkers fremrykning i Ukraine, seneste flygtningetal og en historisk tidslinje. Situationen udvikler sig time for time, og derfor vil artiklen også blive opdateret.

29. juni

Ukraine forbereder tilbagetrækning i Lysytjansk

29. juni.
29. juni. Foto: TV 2 Grafik

Lysytjansk: Ifølge den amerikanske tænketank Institute for the Study of War (ISW) planlægger ukrainske styrker at lave en kamptilbagetrækning fra Lysytjansk og resten af Luhansk Oblast i den nærmeste fremtid. Formålet med tilbagetrækningen er sandsynligvis at tvinge den russiske offensiv til at kulminere for tidligt, vurderer ISW.

Kharkiv: Russiske styrker har haft flere mislykkede offensive operationer i den nordvestlige del af Kharkiv, rapporterer ISW. Ifølge det ukrainske forsvarsministeriums talsmand Oleksandr Motuzyanyk afviste ukrainske tropper blandt andet et angreb langs motorvejen mod Kharkiv City.

Kherson: Ukraines militære styrker forsøger fortsat at holde stand i Kherson. Ifølge den ukrainske militærjournalist Andriy Tsaplienko er de ukrainske tropper lykkes med at befri to landsbyer cirka 25 kilometer nord for Kherson. Samtidig planlægger Rusland at afholde en folkeafstemning om tilslutning til Rusland i den del af Kherson, som de har kontrol over.

Invasionen dag for dag

SĂĄdan fordeler de ukrainske flygtninge sig i Europa

Af Benjamin Bisgaard Krogh, Camilla Carlson, Said Nuh, Lasse Kalhauge, Visuel Storytelling

Kilde til grafiske kort: New York Times.