Det sidste ord

TV 2 sender interview med Uffe Ellemann-Jensen i 'Det sidste ord'

Uffe Ellemann-Jensen var både engageret og generøs under optagelserne, fortæller tv-vært Mikael Bertelsen.

Der er blevet optaget et interview med Uffe Elleman-Jensen som en del af programserien 'Det sidste ord'. Interviewet bliver sendt på TV 2 26. juni.

Det fortæller TV 2 i en pressemeddelelse.

I programserien 'Det sidste ord' interviewer tv-vært Mikael Bertelsen en række store danske personligheder. Aftalen med de medvirkende er, at programmet først må blive sendt efter deres død.

- Med Uffe Ellemann-Jensens død har dansk politik mistet en af sine helt store personligheder. På TV 2 er vi stolte af at kunne vise Mikael Bertelsens projekt 'Det sidste ord', fordi det på alle måder lever op til TV 2s ambition om at dele de store øjeblikke og samle danskerne, siger TV 2s indholdsdirektør, Lotte Lindegaard.

Engageret under optagelserne

Den første udgave af 'Det sidste ord' blev sendt i august 2020, da musiker Bent Fabricius-Bjerre gik bort. Programmet med Uffe Ellemann-Jensen er derfor det andet i programserien.

Mikael Bertelsen fortæller, at Uffe Ellemann-Jensen var både engageret og generøs, da de mødtes for at forberede tv-optagelserne, og da interviewet blev lavet.

- I sit politiske liv tog Uffe Ellemann-Jensen både voldsomme og muntre kampe med pressen og politiske modstandere. Da jeg optog samtalen med en af dansk politiks største personligheder, var jeg interesseret i de tanker og refleksioner, Uffe Ellemann-Jensen har gjort sig, efter at det politiske liv var slut, og spillet om magten var ude, siger Mikael Bertelsen.

Han håber, at 'Det sidste ord' med Uffe Ellemann-Jensen vil vise en ny side af et menneske, der levede et spændende og epokegørende liv i dansk og international politik.

Uffe Ellemann-Jensen døde 18. juni. Han blev 80 år gammel.

'Det sidste ord' med Uffe Ellemann-Jensen kan streames på TV 2 PLAY søndag 26. juni og sendes på TV 2 samme dag klokken 20.50.