GO'

Årets sang blev skrevet i mormors hus, fortæller Andreas Odbjerg

'I morgen er der også en dag’, der er afspillet flere end 10,5 millioner gange på Spotify, har fået en særlig betydning for Andreas Odbjerg.

Mandag modtog Andreas Odbjerg Carl Prisen ‘Årets Sang’ for sit hit ‘I morgen er der også en dag’.

Og sangen har en helt særlig historie, fortæller han i ‘Go’ aften LIVE’.

Andreas Odbjerg skrev ’I morgen er der også en dag’ i sin mormors hus, og han forbinder den med en særlig følelse.

Hans mormor var efter et fald flyttet i ældrebolig, og huset, der var fyldt med barndomsminder, skulle sælges. Derfor er det også noget særligt at blive anerkendt for netop den sang i netop det hus.

- Min mormor er 102, og hun har nok ikke sygt lang tid tilbage. Hun er blevet en lille smule træt, og det kan man godt forstå. Derfor var det også meget fint at vinde prisen. Jeg er ikke særlig spirituel, men det føles lidt ”universagtigt,” siger Andreas Odbjerg.

Hele indslaget med Andreas Odbjerg i 'Go' aften LIVE' kan ses på TV 2 PLAY

Skrevet dagen derpå

Andreas Odbjerg tog hen til sin mormors hus i den lille jyske by Salling med to af sine venner for at skrive musik, da coronapandemien lukkede Danmark ned, fortæller han.

- Første dag tror man altid, at man skal overtage verden og skrive verdens største hit, så det prøver man på, men det bliver altid lidt forceret, siger Andreas Odbjerg i ’Go’ aften LIVE’.

Efter første skrivedag fejrede de derfor, at de havde skrevet noget dårligt, men dagen derpå skete der noget.

Sammen med tømmermænd opstod lysten til at give håb til andre, og Andreas Odbjerg skrev sangen ’I morgen er der også en dag’.

- Vi var tre bedste venner, der alle sammen havde været der for hinanden på forskellige tidspunkter i hinanden liv, hvor det havde været lidt svært, lyder det.

Det er det, jeg har drømt om hele mit liv

Andreas Odbjerg, sanger og sangskriver

Da han havde skrevet sangen, kunne han allerede mærke, at sangen var noget særligt, men han frygtede samtidig, at den var for banal.

- Det er hele tiden det, man arbejder med som sangskriver. Hvordan kan vi sige noget, som føles enormt forståeligt, uden at sige det på en måde, som det er blevet sagt på tusind gange før, lyder det.

Har drømt om det hele livet

’I morgen er der også en dag’ er afspillet flere end 10,5 millioner gange på Spotify, og det er en sang, som i dag bliver brugt i mange sammenhænge som begravelser.

Og ligesom sangen har fået en særlig betydning for Andreas Odbjerg, kan han også mærke, at det er en sang, som mange har taget til sig.

Andreas Odbjerg optrådte til dette års Knæk Cancer med 'I morgen er der også en dag'. Video: Christian Gamst Skov

For 14 dage siden sang hele Northside Festival med på omkvædet, fortæller han:

- Så står folk og holder om hinanden, og man kan se hende, der har været gennem noget svært, og hende der har hjulpet hende. Det er det, jeg har drømt om hele mit liv, og det er det fornemmeste, man overhovedet kan opnå, når musikken finder en plads i folks liv.

Jeg kunne aldrig finde på ikke at spille den

Andreas Odbjerg, sanger og sangskriver

Og selvom Andreas Odbjerg en dag skulle blive træt af at synge sangen, ved han, at det betyder noget for publikum, at han spiller den.

- Det er jo større end mit ego, hvis jeg skulle blive træt af den. Jeg ser det som en service, når folk har købt billet. Jeg kunne aldrig finde på ikke at spille den, slutter han.

Se hele interviewet med Andreas Odbjerg i 'Go' aften LIVE' på TV 2 PLAY