Rusland invaderer Ukraine

Få overblik over Ruslands invasion af Ukraine

---MÅ IKKE SLETTES---

Visuel Storytelling (mailto:redaktioneludvikling@tv2.dk)

Her får du løbende et overblik over de russiske styrkers fremrykning i Ukraine, seneste flygtningetal og en historisk tidslinje. Situationen udvikler sig time for time, og derfor vil artiklen også blive opdateret.

27. maj

Rusland forsøger at overtage i det østlige Ukraine

Ukraine den 27 maj.
Ukraine den 27 maj. Foto: TV 2 grafik

Sjevjerdonetsk og Lysytjansk​. Torsdag har Rusland ifølge ukrainske politikere sat alt ind for at tage magten i regionen Luhansk i det østlige Ukraine. Det skriver nyhedsbureauet AFP. De russiske styrker nærmer sig de centrale områder af byerne Sjevjerdonetsk og Lysytjansk. Byerne er eftertragtede for deres strategiske placering.

Lyman. Prorussiske styrker i Østukraine hævder at have vundet fuld kontrol over den vigtige by Lyman i Donetsk-regionen. Byen betegnes som en nøgleby, da den er en vigtig by for jernbaneforbindelser. Det siger de fredag ifølge Reuters.

Izjum Russiske styrker forsøgte uden held at rykke frem sydøst for Izyum nær grænsen til Kharkiv og Donetsk. Russiske styrker fortsætter stabile fremrykninger omkring Severdonetsk og vil fortsat forsøge at omringe området i de kommende dage, skriver tænketanken Institute for the Study of War i sin seneste statusrapport over krigen.

Invasionen dag for dag

Sådan fordeler de ukrainske flygtninge sig i Europa

Af Benjamin Bisgaard Krogh, Camilla Carlson, Said Nuh, Lasse Kalhauge, Visuel Storytelling

Kilde til grafiske kort: New York Times.