GO'

Dansk håndboldspiller får ros: - Det er en stor dag

Jacob Hessellund håber, at det i fremtiden ikke vil være en historie, hvis en håndboldspiller springer ud.

Mandag valgte den professionelle håndboldspiller Jacob Hessellund at springe offentligt ud som homoseksuel.

Og Lemvig-Thyborøn-spilleren får nu stor ros fra flere fronter.

Formand i Dansk Håndbold Forbund, Morten Stig Christensen, er en af dem, der anerkender Jacob Hessellunds åbenhed.

- Først og fremmest vil jeg sende en dybfølt og hjertelig tak til Jacob. Det er et ekstremt stærkt skridt, han har taget. Jeg sidder og bliver helt varm om hjertet, lyder det i ’Go’ aften LIVE’.

Jacob Hessellund er den første, der står frem offentligt, siden den tidligere Viborg-spiller, Morten Fisker, i 2003 stod frem som homoseksuel.

Og Morten Stig Christensen fortæller, at de i forbundet længe har ventet på, at det ville ske.

- Vi har forsøgt gennem årene at fjerne alle de benspænd, der skulle til, men i sidste instans handler det jo om den enkelte person, og hvornår den enkelte person er klar til det, siger han.

En stor dag

I Dansk Håndbold Forbund har de gennem de seneste år lavet flere antihomofobikampagner, og forbundet har arbejdet sammen med flere LGBT+-foreninger.

For Morten Stig Christensen er det vigtigt, at håndbold og homoseksualitet ikke er to modsætningsforhold.

- Om man har den ene eller den anden seksuelle observans, det er fuldstændig ligegyldigt. Det er bare noget, man har med i bagagen, fortæller han.

Derfor var det også en stor dag, da Jacob Hessellund valgte at stå frem og åbne op om sin seksualitet i et længere interview på TV 2 SPORT.

Og Morten Stig Christensen roser i samme sammenhæng Jacob Hessellunds klub og klubkammerater.

- Jeg synes, at det er fantastisk, at både hans arbejdsgiver, klubben og hans holdkammerater har taget så godt imod det.

Sportsstjerner springer ud

På kvindesiden er store sportsstjerner som Anja Andersen, Pernille Harder og badmintonparret Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl åbne om deres seksualitet, men på herresiden er det en sjældenhed.

Og ifølge formand i Pan Idræt, Christian Bigom, har det en kæmpe betydning, at flere mænd i professionel sport nu springer ud.

I sidste uge sprang den 17-årige fodboldspiller Jake Daniels ud som homoseksuel.

Han blev den første aktive, mandlige professionelle engelske fodboldspiller til at springe ud som homoseksuel.

Det er okay at være, som jeg er

Jacob Hessellund, håndboldspiller

Sidste år sprang den 19-årige ishockeyspiller Luke Prokop ud som første NHL-spiller, og i 2019 sprang den danske ishockeyspiller Jon Lee-Olsen ud.

- Især for de unge er det vigtigt at kunne spejle sig i andre og se, at der ikke er noget glasloft, der forhindrer dem i at blive professionelle sportsudøvere, selvom de er homoseksuelle, siger Christian Bigom.

Christian Bigom kalder derfor også Morten Stig Christensens opbakning til Jacob Hessellund for enorm klædelig, og han håber, at det kan få flere unge inden for professionel sport til at springe ud – gerne før de fylder 29 år, lyder det.

Positiv oplevelse

For Jacob Hessellund har det været en positiv oplevelse at stå frem, men også en lettelse, fortæller han.

Men det har taget tid at nå dertil, og der har været meget tvivl forbundet med det.

- Mest af alt tror jeg, at det har handlet om at nå til den erkendelse personligt, at det er okay at være, som jeg er, også i en håndboldkontekst, lyder det.

Han forstår godt, at det kan virke fjollet, at det er blevet en historie, at han er springet ud som homoseksuel i 2022, og han håber, at det i fremtiden ikke vil være en historie, hvis en håndboldspiller springer ud.

Se hele indslaget med Jacob Hessellund og Morten Stig Christensen i 'Go' aften LIVE' på TV 2 PLAY