GO'

16-årig sender særlig afskedshilsen: - Hvil i fred, Jacob

Magnus Jacobsens barndomsven døde for tre uger siden i en trafikulykke. Søndag sagde han farvel på Brøndby Stadion.

I søndagens fodboldderby mellem Brøndby IF og rivalerne fra FC København holdt 16-årige Magnus Jacobsen godt øje med uret.

I 17. minut rullede han nemlig et særligt banner ud.

”Hvil i fred, Jacob” stod der efterfulgt af et rødt hjerte.

For Magnus Jacobsen var banneret en hyldest til sin 17-årige ven Jacob, der på tragisk vis døde i en trafikulykke i april.

- Da jeg fik nyheden, om at han var død, tænkte jeg: ”Hvordan kan jeg hylde ham? Hvordan kan man gøre noget for at sige farvel?”. Så kom jeg op med idéen om, at til derby mod FCK kunne man sætte det her banner op og give ham det sidste farvel, fortæller han i ’Go’ aften LIVE’.

Magnus Jacobsen var i første omgang ærgerlig over, at banneret ikke blev filmet under kampen, for Jacob var stor Brøndby-fan. Men siden han delte et foto af banneret på sociale medier, har han fået overvældende mange kommentarer.

Og mandag aften kom banneret endelig på tv.

Taget ud af engelsktime

Magnus Jacobsen er til daglig efterskoleelev, men 19. april ændrede livet sig for ham.

Under en engelsktime blev han hentet på efterskolen, og her fik han beskeden om, at Jacob var død i en trafikulykke.

- Jeg havde slet ingen ord. Jeg anede ikke, hvad fanden jeg skulle sige. Han var 17 år, lyder det.

Magnus Jacobsen og Jacob var barndomsvenner, og allerede i bilen på vej hjem fra et besøg hos Jacobs forældre besluttede han, at Jacob skulle have en sidste hilsen på Brøndby Stadion.

Ligesom Magnus Jacobsen var Jacob stor fan af holdet fra Københavns Vestegn, og derfor skulle han netop hyldes her, forklarer han.

- Det var ikke så meget for, at resten af verden skulle se det. Det var mere, fordi han kigger ned ovenfra, og så kunne han kigge ned på det her, og så skulle det selvfølgelig op at hænge på hans andet hjem, som er Brøndby Stadion, siger Magnus Jacobsen.

Overvældet af reaktioner

Magnus Jacobsen havde håbet, at banneret ville blive filmet under kampen, men sådan gik det ikke.

Inden kampen lagde han dog en video op, hvor han filmer banneret på sin efterskole, og den har nu fået mere end 700 likes på Twitter, og næsten 13.000 har set den.

‘Go’ aften LIVE’s Facebook-side er historien og billedet af banneret nået ud til mere end 160.000 personer.

Hvordan er det, at det har fået så mange reaktioner?

- Det er helt overvældende. Jeg har slet ikke regnet med det, overhovedet ikke. Jeg havde 42 følgere på Twitter, og jeg tænkte bare, at det var en lille info til kampen, så folk vidste det, siger Magnus Jacobsen.

I det hele taget har Magnus Jacobsen fået en masse positive reaktioner på sit banner både på sociale medier og fra sine venner, og Jacobs forældre blev meget glade, da de så det, fortæller han.

Han fyldte meget i mit liv, og han var en rigtig god ven

Magnus Jacobsen, efterskoleelev

Og banneret har også gjort, at han har tænkt ekstra meget på Jacob.

- Specielt her under produktionen af banneret op til derbyet har jeg tænkt på ham hver dag, og det kommer jeg stadig til, for han fyldte meget i mit liv, og han var en rigtig god ven, slutter han.

Se hele indslaget med Magnus Jacobsen i 'Go' aften LIVE' på TV 2 PLAY.