Tidligere ansat på 'Ugens Rapport' beskylder Det Kongelige Teater for karaktermord
Freddy Wulff, der i 1970’erne var freelancejournalist på magasinet ’Ugens Rapport’, beskylder Det Kongelige Teater for karaktermord.
Historien om det kulørte magasin ’Ugens Rapport’, der havde sin storhedstid i 1970’erne, er blevet til en teaterforestilling på Det Kongelige Teater.
I forestillingen fylder redaktionens drukkultur meget:
“Ugens Rapport er teater om en svunden tid, en vild arbejdspladskultur med et farverigt persongalleri af journalister, som på trods af højt alkoholindtag og vildt kaos hver uge når deres deadline,” lyder beskrivelsen på teatrets hjemmeside.
Men det billede genkender Freddy Wulff ikke.
Han er den sidste journalist fra redaktionen, der er tilbage, efter at Kurt Thyboe, magasinets chefredaktør, døde i november sidste år.
Hvorfor er det, du ikke føler en dedikation og en ære, når nogen laver en forestilling om din tidligere arbejdsplads og om dig?
- Jeg synes, det er et karaktermord på nogle mennesker. Der var ingen druk på ’Ugens Rapport's redaktion, lyder kritikken fra Freddy Wulff i ’Go’ aften LIVE’.
Du synes, der er alt for meget druk i det manuskript?
- Det er ikke andet end druk, druk, druk hele vejen. Max Randrup, der var med fra dag et, bliver portrætteret hele vejen ned, hvor han til sidst ikke engang kan betale for en øl.
Portrætteringen af Max Randrup, mener Freddy Wulff, rammer helt ved siden af:
- Han var en af dem, der aldrig drak, for han havde blodkræft, og han døde efter fire år på ‘Ugens Rapport’, siger Freddy Wulff.
”Hvorfor kontaktede I mig ikke?”
Freddy Wulff kritiserer teaterstykkets manuskriptforfatter, Andreas Garfield, for ikke at kontakte ham eller nogen af de tilbageværende medarbejdere fra layoutafdelingen.
Ifølge Andreas Garfield har man dog interviewet Kurt Thyboe i forbindelse med udarbejdelsen af manuskriptet.
Han sagde selv, at der var en alkoholkultur?
- Ja.
Men Freddy Wulff holder fast i, at der ikke var en drukkultur på selve redaktionen. Det foregik efter arbejdstid ude i byen, men Kurt Thyboe drak aldrig, lyder det:
- Når man nu har set Kurt Thyboe køre sportsvogn, så ønsker man ikke, at han skal sidde med en halv flaske Chivas i maven, det kan jeg fandeme love dig. Han boede altså i Nordsjælland og skulle køre hjem hver aften, og det gør man ikke efter en festkultur, vel?
Kunstnerisk frihed?
Det er skuespiller Kenneth M. Christensen, der spiller Freddy Wulff i teaterstykket.
Han beskriver magasinet ’Ugens Rapport’ som et stykke kulturarv, han har fået lov at dykke ned i.
Efter at Freddy Wulff pointerede, at Kurt Thyboe ikke drak, har de ændret det i manuskriptet, men han erkender samtidig, at noget af stykket fortsat er fiktion.
- Vi tager vores små gonzojournalistiske friheder for at fortælle den her historie. Det er rigtigt, at vi bruger fiktionens kraft til at forstørre nogle ting og formindske nogle mindre ting, lyder det fra Kenneth M. Christensen i 'Go' aften LIVE'.
Det accepterer Freddy Wulff også, og han beskriver teaterstykket som ”en fantastisk opsætning” og ”meget underholdende”.
Dog slår han fast, at han ikke kan genkende sin tidligere arbejdsplads. Forestillingen, hvor journalisterne tager stoffer og drikker i arbejdstiden, ligger langt fra virkeligheden, lyder det.