Nyheder

Lukning i Rusland koster McDonald's tæt på én milliard

Invasion fik McDonald's til at lukke restauranter i Rusland. Nu skal madvarer for millioner bortskaffes.

Lukning af restauranter i Rusland og Ukraine kostede i første kvartal McDonald's 127 millioner dollar eller 900 millioner kroner.

100 millioner dollar stammer fra levering af madvarer, som McDonald's regner med at skulle skaffe sig af med på grund af de midlertidige lukninger.

Det oplyser Chris Kempczinski, der er administrerende direktør for den amerikanske burgerkæde, torsdag i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet for første kvartal. Det skriver CNN.

McDonald's indstillede i begyndelsen af marts midlertidigt sine aktiviteter i Rusland som følge af landets invasion af Ukraine.

Betaler stadig løn

McDonald's betaler dog stadig løn til sine 62.000 ansatte i Rusland. Det samme gælder for medarbejderne i Ukraine.

I første kvartal belastede det regnskabet med 27 millioner dollar i form af løn, lejemål og leverandørforpligtelser.

- I begge lande er vi fortsat med at betale ansatte og yde yderligere støtte, siger Chris Kempczinski.

Inden juli vil McDonald's informere om koncernens planer for Rusland og Ukraine.

Siden McDonald's åbnede kædens første restaurant i Rusland i 1990, er 846 andre kommet til.

I Ukraine er der 108 restauranter.

Står for ni procent af den årlige omsætning

De to markeder stod i 2021 for ni procent af burgerkædens årlige omsætning, men mindre end tre procent af selskabets globale indtjening.

Torsdagens kvartalsregnskab viser, at McDonald's i perioden øgede sin samlede omsætning med 11 procent til næsten 5,7 milliarder dollar.

Overskuddet i de tre måneder faldt til 1,1 milliard dollar. Der er cirka 400 millioner dollar mindre end i første kvartal 2021.

Det lavere overskud skyldes, at McDonald's har hensat 500 millioner dollar i forbindelse med et "muligt forlig i en international skattesag". Det oplyser selskabet i regnskabsmeddelelsen ifølge nyhedsbureauet AFP.