Dagens overblik

Dagens overblik: Anbefaling for brug af mundbind ændres og stigende priser tvinger supermarkedsgigant til at fyre

FN's chef er rystet efter besøg i Ukraine, den danske stat taber milliardsag mod advokatfirma, og så genforenes populært dansk band.

Det bliver stadig sværere at finde et par gode, gammeldags Ecco-sko i de danske butikker.

Det tidligere så hæderkronede danske skomærke fjernes nu også fra hyldemetrene hos stormagasinkæden Magasin grundet Eccos fortsatte tilstedeværelse i Rusland. Læs her, hvorfor Ecco nægter at forlade Rusland.

Velkommen til dagens overblik:

Farvel til mundbindet på plejehjemmet

Sundhedsstyrelsen fjerner mange covid-19-restriktioner i sundhedsvæsenet og ældreplejen.

Det betyder, at danskerne kan lade mundbindet blive hjemme, når de skal til lægen eller besøge deres kære på plejehjemmet.

Det oplyser Sundhedsstyrelsens enhedschef, Bolette Søborg, i en pressemeddelelse torsdag:

- Vi går nu mod mere normale tilstande i sundhedsvæsenet og i ældreplejen. Derfor er der ikke behov for at beskytte sig i så høj grad som tidligere på året. Besøgende og personale behøver ikke længere at bruge mundbind.

Personer med luftvejssymptomer som forkølelse og hoste anbefales dog fortsat at bruge mundbind, når de skal til lægen eller på hospitalet.

Staten taber milliardsag mod Bech-Bruun

Skat havde håbet på at få mere end en milliard kroner ud af advokathuset Bech-Bruun i forbindelse med udbyttesagen, men må i stedet nøjes med røde ører.

Østre Landsret har torsdag formiddag nemlig frikendt Bech-Bruun for at have spillet en rolle i den skandale, der kostede den danske statskasse cirka 12,7 milliarder kroner. Bech-Bruun rådgav i 2014 den tyske bank North Channel Bank om en model til at søge om refusion af dansk udbytteskat.

Banken har siden erkendt, at den var med til at franarre den danske statskasse et større beløb og blev i 2019 idømt en bøde på 110 millioner kroner.

Nederlaget til Skat og dennes advokat, Kammeradvokaten, betyder, at man omvendt skal betale mere end seks millioner kroner i sagsomkostninger til Bech-Bruun.

Populært dansk band genforenes efter 17 år

Hvis du skrålede med på hits som 'I Don't Mind' og 'Love Will Keep You Warm' i de tidlige 00'ere, kan du godt begynde at glæde dig.

For efter 17 års adskillelse bliver det populære danske rockband Swan Lee genforenet.

Forsanger Pernille Rosendahl, trommeslager Emil Jørgensen og guitarist Jonas Struck gik fra hinanden i 2005 og opløste Swan Lee, som på det tidspunkt var et af Danmarks mest populære bands.

Gruppen traf beslutningen, fordi de tre mentalt og musikalsk havde slidt hinanden ned og var vokset fra hinanden.

Efter mange års selvvalgt separation er "legen blevet sjov igen", og bandet drager på turné i foråret 2023 med nyt materiale.

Coop afskediger 100 på grund af stigende priser

De stigende forbrugerpriser rammer ikke kun forbrugerne, men også leverandørerne til forbrugerne. Det må den danske supermarkedskoncern Coop nu sande.

Coop afskediger 100 medarbejdere - en nedskæring, de begrunder med ændrede indkøbsvaner som følge af stigende priser.

Coop står bag supermarkedskæder som Fakta, Kvickly og SuperBrugsen.

- Situationen i Ukraine og eftervirkningerne af corona stiller dagligvarehandlen over for markante udfordringer. Vi ser stigende priser på transport, energi og fødevarer, og det betyder, at omkostningerne ved at drive forretningen Coop skal bringes ned, siger Coop-chef Kræn Østergaard.

FN-chef besøger Ukraine: - En absurditet

FN's generalsekretær, António Guterres, besøgte torsdag Ukraine, og her opfordrede han Rusland til at samarbejde med Den Internationale Straffedomstol (ICC) om mulige krigsforbrydelser:

- Jeg appellerer til Den Russiske Føderation om at gå med til at samarbejde med ICC. Krig i det 21. århundrede er en absurditet, konstaterer FN's leder.

Guterres, der i Ukraine mødtes med præsident Zelenskyj, har fået kritik for, at han onsdag besøgte Rusland.

Her diskuterede Antonio Guterres og Vladimir Putin blandt andet situationen på det enorme stålværk, hvor de sidste ukrainske soldater i den ukrainske havneby Mariupol holder stand efter flere måneder med russisk belejring.